Πολιτική

28 Μαρτίου 2019 08:46

Τζιτζικώστα στον ΑΝΤ1: πρωτοφανείς οι δηλώσεις Ερντογάν για την Αγία Σοφία (βίντεο)

Text to Speech

Την ερχόμενη εβδομάδα θα τεθεί το ζήτημα των δηλώσεων Ερντογάν στην συνάντηση των εθνικών επιτροπών της Unesco, σύμφωνα με την η επικεφαλής της οργάνωσης στην Ελλάδα.

Τζιτζικώστα στον ΑΝΤ1: πρωτοφανείς οι δηλώσεις Ερντογάν για την Αγία Σοφία (βίντεο)

«Μου κάνει εντύπωση όσα λέει ο κ. Ερντογάν για την Αγία Σοφία, διότι όλοι θέλουν να “μπουν” στην λίστα της Unesco», δήλωσε στον ΑΝΤ1 η επικεφαλής της οργάνωσης στην Ελλάδα.

Όπως είπε η κυρία Τζιτζικώστα στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», την ερχόμενη εβδομάδα θα τεθεί το ζήτημα των δηλώσεων Ερντογάν στην συνάντηση των εθνικών επιτροπών της Unesco, όπου θα μετέχει και η ελληνική επιτροπή.

Όπως σημείωσε, μπορεί μια χώρα να κάνει κάποιες κινήσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε έξοδο της από την Unesco ή στον αποχαρακτηρισμό ενός Μνημείου και σε έξοδο του από την λίστα των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco.

Καλημέρα Ελλάδα - unesco -Αγιά Σοφιά - Τζιτζικώστα

Κάτι τέτοιο, όπως επεσήμανε η κυρία Τζιτζικώστα, θα περιορίσει την δυνατότητα παρέμβασης από την Unesco για την χρήση του μνημείου, εν προκειμένω της Αγίας Σοφίας.

Σημειώνεται ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε καθημερινή βάση στο πλαίσιο της εν εξελίξει προεκλογικής εκστρατείας στην Τουρκία, τονίζει ότι έχει ωριμάσει η ιδέα της μετατροπής του Συμβόλου του Χριστιανισμού σε τζαμί, λέγοντας ότι «στο μυαλό μας δεν υπήρξε ποτέ ως μνημείο, ήρθε η ώρα να ξαναγίνει τζαμί η Αγία Σοφία».