Κόσμος

07 Ιανουαρίου 2020 09:56 Τελευταία ενημέρωση : 07 Ιανουαρίου 2020 23:18

Κύπρος: Καταδικάστηκε η Βρετανίδα που κατηγόρησε Ισραηλινούς για ομαδικό βιασμό

Διάβασέ μου το...

Η ποινή που επιβλήθηκε στην νεαρή κοπέλα και το σκεπτικό της απόφασης. Οι αντιδράσεις.

Κύπρος: Καταδικάστηκε η Βρετανίδα που κατηγόρησε Ισραηλινούς για ομαδικό βιασμό
-

Σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών, με τριετή αναστολή και πρόστιμο ύψους 140 ευρώ για τα έξοδα του δικαστηρίου, επέβαλε το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου, στην 19χρονη Βρετανίδα, η οποία καταδικάστηκε για ψευδή κατάθεση, ότι υπέστη ομαδικό βιασμό από δώδεκα Ισραηλινούς και ότι προκάλεσε δημόσια βλάβη.

Στην απόφασή του ο δικαστής είπε ότι, έλαβε υπόψη του το νεαρό της ηλικίας της και το ακαδημαϊκού έτος που έχασε.

Η κοπέλα ξέσπασε σε λυγμούς στο άκουσμα της ποινής της, και αποσύρθηκε με τη μητέρα και τους δικηγόρους της.

Σύμφωνα με την 70σέλιδη απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου, η 19χρονη δεν είπε την αλήθεια και προσπάθησε να παραπλανήσει το δικαστήριο.

Ο επαρχιακός δικαστής Μ. Παπαθανασίου, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η κατηγορούμενη υπέπεσε σε ουσιαστικές αντιφάσεις, κάτι που συνεπάγεται και αναξιοπιστία της υπεράσπισής της.

AP - Κύπρος - βιασμός - Ισραηλινοί

Το δικαστήριο, εξέδωσε την απόφασή του στις 30 Δεκεμβρίου και εν μέσω μεγάλων διαστάσεων που έλαβε η υπόθεση της 19χρονης Βρετανίδας, με τις αντιδράσεις να φτάνουν και από το Foreign Office.

Πριν την επιβολή ποινής, η υπεράσπιση της 19χρονης εξέταζε τόσο την προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο, όσο και την προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ).

 Έξω από το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου, πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία συμπαράστασης στη 19χρονη Βρετανίδα. Δεκάδες γυναίκες από το «Δίκτυο Ενάντια στη Βία κατά των Γυναικών» διαδήλωσαν έντονα προς υπεράσπιση της κατηγορούμενης.

Τη διαδήλωση στήριξε και πλήθος ακτιβιστριών που έφθασαν από το Ισραήλ και εκφράζονται υπέρ της 19χρονης Βρετανίδας.

 AP - Κύπρος - βιασμός - Ισραηλινοί

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ