Αθλητικά

01 Μαΐου 2020 11:12

Copa Del Rey: η UEFA θέλει τελικό Κυπέλλου χωρίς κόσμο

Διάβασέ μου το...

Η UEFA ξεκαθάρισε πως κατανοεί τη διάθεση των δύο συλλόγων να «ανταμείψουν» τον κόσμο τους αλλά...

Copa Del Rey: η UEFA θέλει τελικό Κυπέλλου χωρίς κόσμο
-

Στα εκατοντάδες «λειτουργικά» (κι όχι μόνο) ζητήματα που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορονοϊού εντάσσεται και η πρόσφατη «τριβή» της UEFA με την ισπανική ομοσπονδία, αλλά και της Αθλέτικ Μπιλμπάο και Ρεάλ Σοσιεδάδ που θέλουν να... καθυστερήσει και να περάσει στην επόμενη σεζόν η διεξαγωγή του τελικού του Κυπέλλου, για να μπορέσουν να δώσουν το «παρών» και οι οπαδοί τους!

Η UEFA ξεκαθάρισε πως κατανοεί τη διάθεση των δύο συλλόγων να «ανταμείψουν» τον κόσμο τους και να δώσουν την ευκαιρία στους φιλάθλους τους να παραβρεθούν σε έναν σπάνιο «βασκικό» τελικό, όμως ξεκαθάρισε πως από τη στιγμή που θα γίνει προσπάθεια να ολοκληρωθούν όλα τα εγχώρια ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, θα πρέπει να τελειώσουν αντίστοιχα και οι διοργανώσεις των Κυπέλλων.

Ως εκ τούτου θα πρέπει να ολοκληρωθεί η σεζόν και στο Κύπελλο Ισπανίας, ακόμη και αν χρειαστεί να διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών. Διότι σε διαφορετική περίπτωση (εάν δηλαδή δεν γίνει ο τελικός μέσα στο καλοκαίρι), η θέση του τροπαιούχου που αντιστοιχεί στο Europa League, θα δοθεί στην επόμενη ομάδα του βαθμολογικού πίνακα, που στην προκειμένη περίπτωση θα είναι η 7η στον βαθμολογικό πίνακα της LaLiga, Βαλένθια.

Η ομοσπονδία είναι πλέον με τα χέρια «δεμένα» κι όπως αναφέρουν οι Ισπανοί, έχει δύο δρόμους, τους οποίους έχει ήδη μεταφέρει και προς τις δύο ομάδες:

  1. Διεξαγωγή του τελικού του Copa Del Rey χωρίς φιλάθλους.
  2. Πραγματοποίηση του τελικού, σε ημερομηνία που θα επιτραπεί η παρουσία φιλάθλων στην κερκίδα, αλλά εφόσον αυτή προσπεράσει το όριο των πρώτων ημερών του Αυγούστου που έχει θέσει η UEFA, θα στερήσει από τον νικητή το ευρωπαϊκό του «εισιτήριο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ