Καιρός

21 Μαΐου 2021 06:04 Τελευταία ενημέρωση : 21 Μαΐου 2021 07:35

Καιρός: καταιγίδες, ισχυροί άνεμοι και πτώση θερμοκρασίας την Παρασκευή

Διάβασέ μου το...

Που και πότε θα εκδηλωθούν τα εντονότερα φαινόμενα. Πόσο θα πέσει η θερμοκρασία. Τι καιρό θα κάνει το Σαββατοκύριακο. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Για σήμερα Παρασκευή, προβλέπονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα βορειοανατολικά. Τα φαινόμενα, που θα είναι κατά τόπους ισχυρά στην ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, μέχρι το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί, 7 με 8 μποφόρ. Σταδιακά από το απόγευμα θα εξασθενήσουν, με εξαίρεση τα νοτιοανατολικά πελάγη. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση, κυρίως στη βόρεια και ανατολική χώρα.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί άνεμοι, 6 με 8 μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι βορειοδυτικοί, 5 με 6 και πρόσκαιρα το πρωί 7 με 8 μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Ο υδράργυρος θα δείξει από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται νεφώσεις, τοπικά αυξημένες στα ανατολικά, όπου θα σημειωθούν βροχές, κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και πιθανώς πρόσκαιρα στα ανατολικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, ενώ θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και από το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ, στην κεντρική Μακεδονία πρόσκαιρα νωρίς το πρωί έως 8 μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι. Το θερμόμετρο θα δείξει από 08 έως 24 βαθμούς Κελσίου (σημ: στη δυτική Μακεδονία, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι βορειοδυτικοί, 5 με 7 και στο Ιόνιο το πρωί τοπικά 8 μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Το θερμόμετρο θα δείξει από 10 έως 25 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια έως 22 βαθμούς Κελσίου και στο εσωτερικό της Ηπείρου 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις στα βόρεια, παροδικά αυξημένες μέχρι το απόγευμα, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και βαθμιαία βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές, αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και βαθμιαία γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-βορειοδυτικοί, 5 με 7 και πρόσκαιρα το πρωί έως 8 μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 13 έως 27 βαθμούς Κελσίου

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στις Κυκλάδες μέχρι το μεσημέρι όπου είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές και βαθμιαία βελτίωση. Θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί άνεμοι, 6 με 7 και πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που από τις πρώτες πρωινές ώρες στα βόρεια θα είναι κατά τόπους έντονα, από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν και σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί. Στα βόρεια θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7  μποφόρ, το πρωί τοπικά έως 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Στα νότια θα πνέουν άνεμοι αρχικά από δυτικές διευθύνσεις, 6 με 8 μποφόρ και από το μεσημέρι από βόρειες διευθύνσεις, με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα δείξει από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός το Σάββατο

Για το Σάββατο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα εκδηλωθούν στα βορειοανατολικά ορεινά, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ, στο Αιγαίο 4 με 6 και στην περιοχή των Δωδεκανήσων 7 μποφόρ. Βαθμιαία στα κεντρικά και τα βόρεια οι άνεμοι θα γίνουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως στα δυτικά ως προς τις μέγιστες τιμές.

Ο καιρός την Κυριακή

Για την Κυριακή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο 4 με 6 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο σε όλη τη χώρα.

Ειδήσεις σήμερα:

Μεσανατολικό - Χαμάς: με το “δάκτυλο στη σκανδάλη” παρά την κατάπαυση του πυρός

Φωτιά σε Κορινθία και Αττική: πύρινη κόλαση για τρίτη ημέρα (εικόνες)

Κορονοϊός - Εμβόλια: διαθέσιμα όλα για τα άτομα 40 - 44 ετών

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ