Κοινωνία

12 Φεβρουαρίου 2023 15:14

Θερμοκρασία: -12 βαθμούς έδειξε ο υδράργυρος την Κυριακή

Διάβασέ μου το...

Σε ποια περιοχή καταγράφηκε η χαμηλότερη θερμοκρασία τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής. Σε 228 μετεωρολογικούς σταθμούς ο υδράργυρος ήταν κάτω απο το μηδέν.

Θερμοκρασία: -12 βαθμούς έδειξε ο υδράργυρος την Κυριακή
-

Ισχυρός παγετός εκδηλώθηκε τις πρωινές ώρες της Κυριακής στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα της χώρας.

Σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, οι ελάχιστες θερμοκρασίες σήμερα το πρωί στα ηπειρωτικά κυμάνθηκαν σε χαμηλά επίπεδα, με τη χαμηλότερη ελάχιστη θερμοκρασία να σημειώνεται στο Μαυρολιθάρι Φωκίδας με -11,9 βαθμούς Κελσίου.

Είναι αξιοσημείωτο ότι 228 μετεωρολογικοί σταθμοί κατέγραψαν ελάχιστες θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν (συνθήκες παγετού).

Οι επόμενες χαμηλότερες θερμοκρασίες καταγράφηκαν σε:

  • Νέο Καύκασο Φλώρινας (-10,1),
  • Κίτρινη Λίμνη Κοζάνης (-10,1),
  • Βωβούσα Ιωαννίνων (-9,9),
  • Κοιλάδα Κοζάνης (-9,8),
  • Οχυρό Νευροκοπίου (-9,6),
  • Γρεβενά (-9,3) και
  • Περτούλι Τρικάλων (-9,2 βαθμοί).
Πρόγνωση καιρού για Κυριακή και Δευτέρα

Άστατος θα είναι ο καιρός την Κυριακή, με κατά τόπους αυξημένες νεφώσεις με ασθενείς βροχές από το βράδυ στα ανατολικά ηπειρωτικά. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ ενώ από το βράδυ θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν τοπικά στα 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, ωστόσο παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, κατά τόπους ισχυρός τις πρωινές ώρες στα βορειοδυτικά. Η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φτάσει στα δυτικά και νότια τους 13 με 15 βαθμούς ενώ στην υπόλοιπη χώρα δεν θα ξεπεράσει τους 10 με 12 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις που από αργά το απόγευμα θα αυξηθούν. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Από το απόγευμα βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοανατολικούς και το βράδυ θα ενισχυθούν στα 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και από το βράδυ βόρειοι βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένονται λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα θα αυξηθούν και το βράδυ θα εκδηλωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοανατολικούς και το βράδυ θα ενισχυθούν στα 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία από βόρειες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ. Από το απόγευμα στα ανατολικά θα στραφούν σε βορειοανατολικούς και το βράδυ θα ενισχυθούν στα 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα εκδηλωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο βόρειο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Από το βράδυ θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο, περιμένουμε λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από τα βόρεια θα αυξηθούν και από το βράδυ θα εκδηλωθούν ασθενείς τοπικές βροχές στα ανατολικά και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Από το απόγευμα βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοανατολικούς και το βράδυ θα ενισχυθούν στα 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Από το βράδυ βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν στα 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα στα βόρεια θα αυξηθούν. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Από το βράδυ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα βόρεια έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός την Δευτέρα

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με λίγες τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και τα νότια και πιθανώς τις πρωινές ώρες στο νότιο Ιόνιο μεμονωμένες καταιγίδες. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ημιορεινά - ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, καθώς και στα ορεινά της Κρήτης. Από το απόγευμα στα βόρεια ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο μέχρι το απόγευμα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά όπου η μέγιστη τιμή της δεν θα ξεπεράσει τους 8 με 9 βαθμούς Κελσίου ενώ στην υπόλοιπη χώρα δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Ειδήσεις σήμερα:

Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ - ΕΕΣ: Στην Τουρκία η πρώτη μεγάλη ανθρωπιστική βοήθεια (εικόνες)

Σεισμός στην Τουρκία: Άνδρας ανασύρθηκε ζωντανός μετά από 149 ώρες στα συντρίμμια

Βόλος: Θρήνος για την19χρονη που πέθανε στο νοσοκομείο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ