Πολιτισμός

06 Απριλίου 2023 09:29 Τελευταία ενημέρωση : 06 Απριλίου 2023 15:00

Ακαδημίας: Εκκενώθηκε η κατάληψη στο θέατρο “Μαρία Κάλλας”

Διάβασέ μου το...

Πραγματοποιήθηκαν 10 προσαγωγές οι οποίες μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Ακαδημίας: Εκκενώθηκε η κατάληψη στο θέατρο “Μαρία Κάλλας”
-

Αστυνομική επιχείρηση, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, με τη συμμετοχή αστυνομικών διαφόρων Υπηρεσιών, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης, για την εκκένωση του κτιρίου που στεγάζεται το Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο “Μαρία Κάλλας”, επί της οδού Ακαδημίας αρ. 59 στην Αθήνα.

Από το κτίριο προσήχθησαν -10- άτομα (5 άνδρες και 5 γυναίκες), στην Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, που διενεργεί την προανάκριση, τα οποία και συνελήφθησαν.

Σε βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διατάραξης της λειτουργίας Υπηρεσίας, της παράνομης βίας και της διακεκριμένης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας.

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, μετά την εκκένωση, το κτήριο αποδόθηκε στον υπεύθυνο.

Η Ένωση Σκηνοθετών Δημιουργών, σε ανακοίνωση της αναφέρει: 

«Σήμερα τα χαράματα, αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ προχωρήσαν στην εκκένωση του Θεάτρου Ολύμπια που τελούσε υπό κατάληψη από εργαζομένους και σπουδαστές στο χώρο του χορού, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για την κατάργηση του ΠΔ85. Εισέβαλλαν στο κτίριο, συνέλαβαν τους χορευτές/ριες εν ώρα ύπνου και τους οδήγησαν στη ΓΑΔΑ. Συμπαραστεκόμαστε στους συλληφθέντες και απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση τους και να μην απαγγελθεί καμία κατηγορία».

Η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου, αναφέρει σε ανακοίνωσή της: «Η αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης του Δημοτικού θεάτρου Ολύμπια με τις συλλήψεις δέκα ατόμων, δείχνει για ακόμα μια φορά τι σημαίνει θεσμική, ηθική και πολιτισμική απονομιμοποίηση αυτής της κυβέρνησης και στην προκειμένη περίπτωση, τι σημαίνει πολιτιστική «διαχείριση» της ταυτότητας της πόλης, για τον  δήμαρχο κύριο Μπακογιάννη.

Από την στοχοποίηση του «Εμπρός», αυτού του συλλογικού εγχειρήματος εναλλακτικής καλλιτεχνικής δημιουργίας, ο δήμαρχος Αθηναίων με το πρόσωπο του Ιανού, -άλλα λέει στην συνέντευξη Τύπου στο Άστορ για τα σινεμά της Αθήνας, για το τι σημαίνει πολιτισμός για μια πόλη- έχει δείξει πως πολύ εύκολα μπορεί να καταφύγει στο νεοδεξιό δόγμα του νόμου και της «βίαιης τάξης» αυτής της  κυβέρνησης,  για να «λύσει» και αυτός  τα «προβλήματα» του Δήμου του.

Οι άνθρωποι που βρίσκονταν όμως μέσα στο Ολύμπια κύριε Μπακογιάννη, είναι αυτοί που υπερασπίζονται την επαγγελματική αξία των πτυχίων τους, δεν είναι οι άνθρωποι της παράνομης βίας και της διακεκριμένης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, λόγοι για τους οποίους διατάξατε  τις προσαγωγές.

Άλλωστε αν κάτι χαρακτηρίζεται ως φθορά ξένης ιδιοκτησίας είναι το απίστευτα άσχημο και επικίνδυνο γιαπί που έχετε μετατρέψει το κέντρο της Αθήνας, της δικής μας πόλης, πριν και μετά το φιάσκο του «Μεγάλου περιπάτου»

Να αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες».


Ειδήσεις σήμερα:

Λεωφορεία - Τρόλεϊ: Νέα στάση εργασίας την Πέμπτη

Στεγαστικά δάνεια: Τα επιτόκια “παγώνουν” για έναν χρόνο

Καιρός: Σποραδικές καταιγίδες και χιονοπτώσεις την Πέμπτη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ