Κοινωνία

13 Μαΐου 2023 14:15 Τελευταία ενημέρωση : 13 Μαΐου 2023 20:00

Μάριος Παπαγεωργίου: Ελεύθεροι με όρους οι δύο συλληφθέντες

Διάβασέ μου το...

Απολογήθηκαν στον ανακριτή οι δυο συλληφθέντες. Ποιοι περιοριστικοί όροι τους επιβλήθηκαν.

Μάριος Παπαγεωργίου: Ελεύθεροι με όρους οι δύο συλληφθέντες
-


Ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης δύο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα αφέθηκαν οι δύο κατηγορούμενοι, 53 και 54 ετών, μετά τις απολογίες του στον ανακριτή, για την υπόθεση της δολοφονίας και της αρπαγής του Μάριου Παπαγεωργίου.

Οι δύο κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στα δικαστήρια πολύ νωρίς το πρωί του Σαββάτου προκειμένου να απολογηθούν για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας και της αρπαγής κατά συναυτουργία μετά την απόρριψη της αίτησης που κατέθεσαν την Παρασκευή οι συνήγοροί τους περί ακυρότητας της διαδικασίας.

Oι δύο συλληφθέντες, 53 και 54 ετών, για τη δολοφονία του Μάριου Παπαγεωργίου, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν τον Αύγουστο του 2012 φέρεται να είχαν κομβικό ρόλο στην υπόθεση ενώ μέχρι στιγμής, κρατούν αρνητική στάση. Και οι δύο κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία και αρπαγή κατά συναυτουργία σε βάρος του 26χρονου.

ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ - ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ - ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ - ΑΝΑΚΡΙΤΗΣ

Υπενθυμίζεται, ότι οι δύο κατηγορούμενοι είναι οι πρώτοι συλληφθέντες στο πλαίσιο της έρευνας που ξεκίνησε από τις Αρχές για πρόσωπα τα οποία φαίνεται να ενεπλάκησαν στην υπόθεση του 26χρονου φοιτητή Μάριου Παπαγεωργίου, μετά από στοιχεία που τέθηκαν στη διάθεση των δικαστικών Αρχών και αναδείχθηκαν στις δίκες των βασικών κατηγορουμένων.

Η νέα δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε με εντολή του Μικτού Ορκωτού Εφετείου και αφορά κυρίως εννέα πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και η οικογένεια του θεωρούμενου ως εγκέφαλου του εγκληματικού σχεδίου, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε ισόβια και επιπλέον πολυετή κάθειρξη σε πρώτο και σε δεύτερο βαθμό.

Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο έδωσε εντολή να ερευνηθεί ο ρόλος των δύο γιων του 78χρονου, που είναι πρώην και νυν αστυνομικοί, της συζύγου του , η οποία έχει καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό για συνέργεια σε απόπειρα εκβίασης και αρπαγή και πλέον είναι κατηγορούμενη για συνέργεια σε ανθρωποκτονία, των δύο προσώπων που σήμερα έλαβαν την προθεσμία και φέρονται να μετέφεραν και να εξαφάνισαν το πτώμα του φοιτητή κατ' εντολή του ισοβίτη, καθώς και άλλων τεσσάρων προσώπων που έχουν εμπλακεί στην υπόθεση.

Ο 26χρονος Μάριος Παπαγεωργίου χάθηκε στις 9 Αυγούστου του 2012 οπότε είχε αναχωρήσει με το αυτοκίνητό του από το Διακοφτό Αχαΐας, όπου βρισκόταν με τη μητέρα του για διακοπές, για το Αίγιο. Ξημερώματα της 10ης Αυγούστου η μητέρα του Μάριου είχε δεχθεί ένα τηλεφώνημα από αγνώστους που της ζητούσαν 620.000 ευρώ ως λύτρα, προκειμένου να απελευθερώσουν το παιδί της. Στην υπόθεση ενεπλάκη ο ισοβίτης, ως οικογενειακός φίλος τότε, ο οποίος έπεισε τη μητέρα να μην ειδοποιήσει αμέσως τις Αρχές, αναλαμβάνοντας εκείνος να κάνει τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να βρεθεί ο 26χρονος. Στην πορεία, ωστόσο, αποδείχθηκε πως ο φίλος, ήταν «εγκέφαλος» της όλης υπόθεσης.


Ειδήσεις σήμερα:

Θεσσαλονίκη: Τον ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου γιατί τάιζε τις γάτες (εικόνες)

Θάνατος βρέφους στην Άρτα: Αγκαλιασμένοι στην κηδεία οι γονείς του - Κατέρρευσε ο πατέρας (εικόνες)

Τελικός Eurovision 2023: η Κύπρος και η ανάδειξη του νικητή


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ