Πολιτική

21 Νοεμβρίου 2023 12:22 Τελευταία ενημέρωση : 21 Νοεμβρίου 2023 20:24

“Βέλος” - Δένδιας: έρευνα για τον ελλιμενισμό του αντιτορπιλικού

Διάβασέ μου το...

Μετά το αίτημα του Υπ. Εθνικής Άμυνας για διερεύνηση του περιστατικού, υπήρξε και εισαγγελική παρέμβαση.

“Βέλος” - Δένδιας: έρευνα για τον ελλιμενισμό του αντιτορπιλικού
-

Έρευνα για τον ελλιμενισμό του αντιτορπιλικού «Βέλος» ζήτησε ο Νίκος Δένδιας.

Ειδικότερα, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας ζήτησε από την ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού, την διερεύνηση του ζητήματος του σημείου ελλιμενισμού του αντιτορπιλικού «Βέλος».

Αυτο γνωστοποίησαν πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με αφορμή τις ζημιές που υπέστη στην πρύμνη το ιστορικό αντιτορπιλικό, κατα την πρόσφατη κακοκαιρία που έπληξε και την Θεσσαλονική, όπου βρίσκεται ελλιμενισμένο.

Αντιτορπιλικό - Βέλος

Εντός των εγκαταστάσεων του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, στο εμπορικό τμήμα όπου κατά κύριο λόγο ελλιμενίζονται επιβατικά πλοία και κρουαζιερόπλοια, ρυμουλκήθηκε το αντιτορπιλικό «Βέλος», όπου αναμένεται να γίνει περαιτέρω επιθεώρηση του πλοίου.

Το ιστορικό αντιτορπιλικό πλοίο μετακινήθηκε στο λιμάνι προκειμένου να καταγραφούν οι ζημιές, να γίνει πλήρης απάντληση των υδάτων που εισέρρευσαν και να γίνουν εργασίες αποκατάστασης σε ένα προστατευόμενο από τους ανέμους σημείο.

Αντιτορπιλικό - Βέλος

Εισαγγελική παρέμβαση

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για αναζήτηση τυχόν ποινικών ευθυνών αναφορικά με τις ζημιές που υπέστη το ιστορικό αντιτορπιλικό «Βέλος» ζήτησε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Δημήτρης Σμυρνής.

Στο πλαίσιο αυτό παρήγγειλε από τον εισαγγελέα ποινικής δίωξης έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν στοιχειοθετούνται τα εξής αδικήματα: πλημμελής διατήρηση μνημείου, φθορά μνημείου, φθορά πράγματος ιστορικής σημασίας, διακεκριμένη περίπτωση φθοράς (τα πρώτα δύο εμπίπτουν στο Νόμο Περί Προστασίας Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς).

Σύμφωνα με την εισαγγελική εντολή, ο εισαγγελέας ζητεί να προσκομιστούν όλα τα έγγραφα που αφορούν τη συντήρηση και τον ελλιμενισμό του ιστορικού πλοίου, όπως επίσης η πραγματογνωμοσύνη για τις φθορές που υπέστη. Τα έγγραφα συντήρησης και ελλιμενισμού αναμένεται να αποτελέσουν «κλειδί» στη διερεύνηση των όποιων ποινικών ευθυνών, αναφέρουν πηγές της Εισαγγελίας.


Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός: Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ δια διπλή κακοκαιρία

Λεωφόρος Συγγρού: Δυο τροχαία δυστυχήματα μέσα σε λίγες ώρες

Ζάκυνθος: Ανατροπή για την θανάτωση σκύλου


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ