Καιρός

08 Δεκεμβρίου 2023 06:09

Καιρός - Παρασκευή: βροχές, χιόνια και ισχυροί άνεμοι

Διάβασέ μου το...

Που και πότε θα είναι πιο έντονα τα φαινόμενα. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Τι καιρό θα κάνει το Σαββατοκύριακο. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για την Παρασκευή, αναμένονται πιθανώς ισχυρές βροχές και καταιγίδες το πρωί στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, στις Σποράδες και στην Εύβοια, καθώς και επικράτηση θυελλωδών βοριάδων στο Αιγαίο. Αναλυτικά, στην ανατολική χώρα αναμένονται τοπικές βροχές και, κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες σταδιακά θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες έως και τις πρωινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές και στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας, της Ηπείρου και της Στερεάς, παροδικές χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί στα δυτικά, 4 με 6 μποφόρ και τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο έως 7 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις και στα νότια τμήματα του Αιγαίου από δυτικές, 5 με 7 και στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο τοπικά 8 και πιθανώς πρόσκαιρα έως 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί στα βόρεια από -01 (μείον 1) έως 11 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές από 05 έως 16 και μόνο στη νότια νησιωτική χώρα θα φτάσει τοπικά τους 17 βαθμούς. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Στην Αττική προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 4 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 06 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές, παροδικές χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά και το πρωί στα θαλάσσια - παραθαλάσσια τμήματα, σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση του καιρού από το απόγευμα. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 5 με 6 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 05 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και το πρωί στις Σποράδες με καταιγίδες, πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 4 με 6 και στις Σποράδες το πρωί τοπικά 7 μποφόρ, ενώ από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Ο υδράργυρος θα δείξει από 05 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στην δυτική Μακεδονία αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές και στα ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας και στην Θράκη, θα αναπτυχθούν  νεφώσεις με βροχές, χιόνια στα ορεινά και το πρωί στα θαλάσσια - παραθαλάσσια τμήματα, σποραδικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Τα φαινόμενα σταδιακά από το απόγευμα θα περιοριστούν στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Θρακικό έως 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 03 έως 11 βαθμούς Κελσίου (σημ: στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες μέχρι τις πρωινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές και στα ορεινά της Ηπείρου και της Στερεάς παροδικές χιονοπτώσεις, γρήγορα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 5 με 6 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Σταδιακά από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Το θερμόμετρο θα δείξει από 07 έως 16 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 6-8 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές και το πρωί στην Εύβοια σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Τα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν στα ανατολικά τμήματα. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 06 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα ανατολικά με σποραδικές καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 5 με 6 και από το μεσημέρι 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται αυξημένες νεφώσεις, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες το βράδυ θα περιοριστούν στα νοτιότερα τμήματα. Στα βόρεια θα πνέουν άνεμοι βορειοανατολικοί, 7 με 8 και πιθανώς πρόσκαιρα τοπικά έως 9 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα. Στα νότια θα πνέουν άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις, 5 με 6 και βαθμιαία από βόρειες 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3-5 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός το Σάββατο

Στην ανατολική χώρα προβλέπονται τοπικά αυξημένες νεφώσεις με σποραδικές βροχές κυρίως στις Σποράδες, στην Εύβοια και στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, βόρειοι-βορειοανατολικοί στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ και στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα νότια και θα κυμανθεί στα βόρεια από -01 (μείον 1) έως 10 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές από 05 έως 16 και στη νότια νησιωτική χώρα θα φτάσει τοπικά τους 16 βαθμούς. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Ο καιρός την Κυριακή

Στα δυτικά, στο βόρειο Αιγαίο και στην Κρήτη προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με σποραδικές βροχές και πιθανόν καταιγίδες. Στα υπόλοιπα τμήματα της χώρας θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες κυρίως στο Αιγαίο, όπου ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα θα στραφούν σε νότιους στο Αιγαίο με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Ειδήσεις σήμερα:

Στο ANT1+ το Fight Network και ο ευρωπαικός τελικός του PFL στο ΜΜΑ

Ρέντης: Σε κρίσιμη κατάσταση ο αστυνομικός - Εκατοντάδες προσαγωγές

Φωτιά σε δώμα: Νεκρή ανασύρθηκε η ένοικος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ