Κοινωνία

15 Ιανουαρίου 2024 18:49 Τελευταία ενημέρωση : 15 Ιανουαρίου 2024 21:51

Νέος Κόσμος - Δολοφονία: Συλλήψεις αστυνομικών για διαρροή βίντεο

Διάβασέ μου το...

Χειροπέδες σε αστυνομικούς για την διαρροή εικόνων από το σημείο της δολοφονίας. Η ανακοίνωση της οικογένειας.

Νέος Κόσμος - Δολοφονία: Συλλήψεις αστυνομικών για διαρροή βίντεο
-

Στη σύλληψη δύο αστυνομικών προχώρησαν οι Αρχές, σχετικά με τη διαχείριση της υπόθεσης της μαφιόζικης δολοφονίας του 44χρονου αρχινονού στον Νέο Κόσμο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο αστυνομικοί συνελήφθησαν καθώς φέρεται ότι διέρρευσαν βίντεο από τον τόπο του εγκλήματος που δείχνουν τον δολοφονημένο άνδρα μέσα στο όχημά του, παραβιάζοντας έτσι το υπηρεσιακό απόρρητο.

Ο ένας αστυνομικός υποστήριξε ότι τράβηξε το βίντεο για να το δείξει στους ανωτέρους του και ο δεύτερος αστυνομικός ότι το έστειλε σε συνεδέλφους του σε κλειστή ομάδα και από εκεί κάποιος το διέρρευσε.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

"Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθησαν πρωινές ώρες σήμερα, Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2024, δύο αστυνομικοί της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής, στο πλαίσιο διερεύνησης της αναπαραγωγής βιντεοληπτικού υλικού στον ηλεκτρονικό τύπο, στο οποίο αποτυπώνεται το θύμα που τραυματίστηκε θανάσιμα την 14-01-2024 στην περιοχή του Νέου Κόσμου Αττικής.

Πρόκειται για τα μέλη πληρώματος το οποίο προσέτρεξε στο σημείο που έλαβε χώρα το εν λόγω περιστατικό, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου από κοινού.

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε, ο ένας αστυνομικός βιντεοσκόπησε το χώρο του περιστατικού με το κινητό του τηλέφωνο και απέστειλε το υλικό στον έτερο κατηγορούμενο, ο οποίος στη συνέχεια προέβη στη διακίνησή του σε τρεις επιπλέον αστυνομικούς.
Από τις έρευνες κατασχέθηκαν τα κινητά τηλέφωνα των κατηγορουμένων, τα οποία θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή".

Ανακοίνωση σχετικά με τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών, έκανε και η οικογένεια του θύματος μεσα από τον πληρεξούσιο δικηγόρο της στην οπία μεταξύ άλλων αναφέρει:

"Μετά από δημοσίευση, στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, καθώς και σε τηλεοπτικά κανάλια, φωτογραφιών και βιντεοληπτικού υλικού, όπου απεικονίζεται - άνευ της ειδικής τεχνικής παραμόρφωσης ("μωσαϊκό") - η εικόνα του δολοφονημένου συζύγου και πατέρα μας, Βαγγέλη Ζαμπούνη, και αποτυπώνεται με ωμότητα η αγριότητα της επίθεσης που δέχθηκε τα ξημερώματα της 14ης Ιανουαρίου 2024, σας δηλώνουμε με την παρούσα μας, ως οικογένεια (αποτελούμενη από τη σύζυγο και τα ανήλικα τέκνα του) ότι η δημοσίευση του ως άνω υλικού αποτελεί βάναυση και χυδαία προσβολή μνήμης νεκρού.

Ως εγγύτεροι συγγενείς του έχουμε το δικαίωμα να θρηνήσουμε με αξιοπρέπεια τον νεκρό μας και απαιτούμε να γίνει σεβαστό το βαρύ πένθος μας, και να μας επιτρέψετε με σιωπή, αυτές τις πολύ δύσκολες ώρες, να βιώσουμε, μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα, την απώλεια του ανθρώπου μας".


Ειδήσεις σήμερα:

Άρτα: 98χρονη δέχθηκε επίθεση από τον γιο της!

Έγκλημα - Βόλος: Ελεύθερος ο 50χρονος που σκότωσε τον κουνιάδο του

Κάρπαθος – βιασμός 11χρονης: Η ποινή στον παιδόφιλο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ