Συνταγές

12 Φεβρουαρίου 2022 11:59

Πένες με τοματίνια, προσούτο και κρέμα παρμεζάνας από τον Πέτρο Συρίγο

Διάβασέ μου το...

Ακόμη ένα απολαυστικό πιάτο ετοίμασε και μας προτείνει ο σεφ της εκπομπής "Το Πρωινό", Πέτρος Συρίγος.

Πένες με τοματίνια, προσούτο και κρέμα παρμεζάνας από τον Πέτρο Συρίγο
-

Μια εξαιρετική συνταγή για ζυμαρικά, που μπορεί να γίνει η πρόταση για ένα δείπνο και την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ετοίμασε την Πέμπτη και μας προτείνει ο σεφ της εκπομπής «Το Πρωινό».

Όπως τόνισε ο Πέτρος Συρίγος, η συνταγή είναι εξαιρετικά απλή και γρήγορη στην προετοιμασία της.

Συστατικά για πέννες με ντοματίνια και προσούτο

  • 300 γρ πέννες
  • 150 γρ τριμμένη παρμεζάνα
  • 300 ml Κρέμα γάλακτος
  • 10 φέτες προσούτο
  • 3 κ.τ.σ ελαιόλαδο
  • 20 τμχ τοματίνια
  • 1 κ.τ.σ μέλι
  • Θυμαρι φρέσκο
  • Κουκουνάρι
  • 1/2 σκ. σκόρδο
  • Ρόκα

Η συνταγή για τις Πέννες με ντοματίνια και προσούτο

Βράζουμε τα ζυμαρικά 2 λεπτά λιγότερο από ότι μας λέει η συσκευασία.

Πέννες με ντοματίνια | Για τα καραμελωμένα τοματίνια

  • Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο με τα ντοματίνια και το σκόρδο και σε δυνατή φωτιά τα σοτάρουμε.
  • Προσθέτουμε το μέλι και το θυμάρι και τα αλοτοπιπερώνουμε τα αφήνουμε στην φωτιά για ένα λεπτό και τα βάζουμε στην άκρη.
  • Πέννες με ντοματίνια |Για την Κρέμα Παρμεζάνας
  • Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και την βράζουμε χωρίς να κοχλάσει.
  • Ρίχνουμε μέσα στην ζεστή κρέμα γάλακτος την παρμεζάνα και ανακατεύουμε.
  • Μετά ενώνουμε τα ζυμαρικά με την κρέμα παρμεζάνας και τα τοματίνια.
  • Από πάνω βάζουμε την ροκά και μετά το προσούτο.
  • Τελειώνουμε το πιάτο με τα καραμελωμένα ντοματίνια γύρω γύρω στο πιάτο, κουκουνάρι στην κορυφή και χοντρόαλεσμένο πιπέρι

Ειδήσεις σήμερα:

Δολοφονία Άλκη: Ο “Αθηναίος” ομολόγησε ότι κρατούσε το “καραμπίτ”

Κορονοϊός: πέθανε ζευγάρι μέσα σε λίγες ημέρες

Χανιά - Γηροκομείο: οι απολογίες και οι καταγγελίες που “καίνε” (βίντεο)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ