Καιρός

07 Φεβρουαρίου 2022 06:02

Καιρός: βροχές και χιόνια την Δευτέρα

Διάβασέ μου το...

Που και πότε αναμένονται τα εντονότερα φαινόμενα. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Καιρός: βροχές και χιόνια την Δευτέρα
-

Για την Δευτέρα προβλέπονται στην δυτική Ελλάδα αυξημένες νεφώσεις, με βροχές, που από αργά το απόγευμα στα βόρεια θα ενταθούν. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές, αρχικά στη δυτική Μακεδονία, στη Θράκη και στο ανατολικό Αιγαίο, από το απόγευμα στην υπόλοιπη Μακεδονία και το βράδυ στη Θεσσαλία και στις Σποράδες. Το βράδυ τα φαινόμενα στα βόρεια θα ενταθούν και θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα ορεινά της βόρειας χώρας, τη νύχτα πρόσκαιρα σε ημιορεινές περιοχές της Μακεδονίας της Θράκης και της Ηπείρου. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα στα ηπειρωτικά και την Κρήτη θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ, βαθμιαία στο Ιόνιο και το νότιο Αιγαίο 7 και από το απόγευμα τοπικά 8 μποφόρ. Κατά τη διάρκεια της νύχτας στα δυτικά και τα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στη Μακεδονία, στη Θράκη, στη Θεσσαλία, στην Ήπειρο τους 13 με 15 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, που από το βράδυ θα αυξηθούν. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι νοτιοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, οι οποίες το βράδυ θα ενταθούν και αργά το βράδυ θα σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Από αργά το βράδυ οι άνεμοι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς, 5 με 6 μποφόρ, ενισχυόμενοι περαιτέρω τη νύχτα. Ο υδράργυρος θα δείξει από 02 έως 12 βαθμούς Κελσίου, όμως αισθητή πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από τις νυχτερινές ώρες.

Στην Εύβοια αναμένονται λίγες νεφώσεις, που από το βράδυ θα αυξηθούν. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι από νοτιοδυτικές διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ και το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, αρχικά στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη και από το απόγευμα και στις υπόλοιπες περιοχές. Το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα ορεινά και τη νύχτα πρόσκαιρα και σε ημιορεινές περιοχές. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι νοτιοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Από αργά το βράδυ οι άνεμοι θα στραφούν σε βόρειους-βορειοδυτικούς στην κεντρική Μακεδονία, τοπικά 6 μποφόρ, ενισχυόμενοι περαιτέρω τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 13 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα), όμως αισθητή πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από τις νυχτερινές ώρες.

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές, που το βράδυ στα βόρεια θα ενταθούν. Από τις βραδινές ώρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς, τη νύχτα και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου. Θα πνέουν άνεμοι νοτιοδυτικοί, 5 με 6 μποφόρ και στο νότιο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Από το βράδυ και από τα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν στο Ιόνιο τοπικά και 8 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα)

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, που από το απόγευμα και από τα βόρεια θα αυξηθούν και θα σημειωθούν στη Θεσσαλία και τις Σποράδες βροχές και τη νύχτα στα ορεινά τοπικές χιονοπτώσεις. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι νοτιοδυτικοί, 5 με 6 και τοπικά στα νότια 7 μποφόρ. Τη νύχτα στα βόρεια θα πνέουν άνεμοι βορειοδυτικοί, 6 με 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 06 έως 17 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι νοτιοδυτικοί, 6 με 7 μποφόρ, από το απόγευμα 8 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Θα πνέουν άνεμοι νοτιοδυτικοί, 6 με 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Τρίτη

Για την Τρίτη προβλέπονται σε όλη την χώρα αυξημένες νεφώσεις με βροχές, χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και βαθμιαία της Κρήτης, αλλά και πρόσκαιρα στα κεντρικά και βόρεια ημιορεινά. Ωστόσο γρήγορα στα δυτικά και στη συνέχεια στα κεντρικά και τα βόρεια, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και ως τη νύχτα θα περιοριστούν στη νότια και ανατολική νησιωτική χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί στα δυτικά, στα κεντρικά και στα βόρεια, έντασης 6 με 8 και μέχρι το μεσημέρι στα πελάγη τοπικά έως 9 μποφόρ, όμως από το βράδυ στα δυτικά και τα βόρεια θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-νοτιοδυτικοί, 6 με 8 μποφόρ και από το απόγευμα βόρειοι βορειοδυτικοί 7 με 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση και δεν θα ξεπεράσει στην βόρεια Ελλάδα και στα κεντρικά της ανατολικής χώρας τους 08 με 10 βαθμούς και στα νησιά του Ιονίου και στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά τους 12 βαθμούς. Στις Κυκλάδες, στη Κρήτη και τα Δωδεκάνησα η θερμοκρασία θα φτάσει τους 14 με 16 βαθμούς αλλά σε αυτές τις περιοχές η πτώση θα είναι αισθητή από το απόγευμα. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, κατά τόπους ισχυρός τις βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά.

Ειδήσεις σήμερα:

Δολοφονία Άλκη: Πρώην ποδοσφαιριστής ανάμεσα στους συλληφθέντες

Ερντογάν: Συλλήψεις για tweets μετά την ανακοίνωση ότι νοσεί με κορονοϊό

Δολοφονία Άλκη: Μεταφέρονται τα αφιερώματα στη μνήμη του 19χρονου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ