Καιρός

02 Ιουνίου 2022 06:04 Τελευταία ενημέρωση : 02 Ιουνίου 2022 08:32

Καιρός: βοριάδες και τοπικές μπόρες την Πέμπτη

Διάβασέ μου το...

Πόσο ψηλά θα φτάσει ο υδράργυρος. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Αναλυτική πρόγνωση για κάθε περιοχή.

-

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την Πέμπτη, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της δυτικής Στερεάς. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 33 με 35 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 28 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες από νότιες διευθύνσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, στα νότια έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 2 με 3 μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 34 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά, οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις, 3-4 μποφόρ και πρόσκαιρα το απόγευμα βορειοδυτικοί, στο Ιόνιο έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά και νότια 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 34-35 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις, 5 με 6 μποφόρ, τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι   θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Παρασκευή

Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται για την Παρασκευή. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, θα αναπτυχθούν νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 35 με 36 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου τους 30 με 32 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Οκλαχόμα: Ένοπλος “σκόρπισε” τον θάνατο σε νοσοκομείο (εικόνες)

Άλιμος: “Stop” στη μουσική στα μαγαζιά στις 23:00

“The 2Night Show” - Μπουράκ Χακί: οι σχέσεις με τις πρώην και “Η Γέφυρα” του ΑΝΤ1+

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ