Καιρός

13 Μαΐου 2023 06:09

Καιρός: συννεφιές, μπόρες και άνοδος θερμοκρασίας το Σάββατο

Διάβασέ μου το...

Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για το Σάββατο, αναμένονται αραιές νεφώσεις, οι οποίες στα δυτικά, στα κεντρικά και στα βόρεια θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις στα δυτικά, με ένταση 3 με 5 μποφόρ και στο Ιόνιο από τις βραδινές ώρες 6 με 7 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φθάσει στα βόρεια τους 20 με 22 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 23 με 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις, που από τις μεσημβρινές ώρες θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές με τοπικές βροχές τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένονται αραιές νεφώσεις, που από τις μεσημβρινές ώρες θα πυκνώσουν. Θα πνέουν άνεμοι ανατολικοί-βορειοανατολικοί, 3 με 4 και στα νότια τις πρωινές ώρες τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στη δυτική και κεντρική Μακεδονία από το απόγευμα. Στη Θράκη θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός. με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα. Θα πνέουν άνεμοι ανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ τις πρωινές ώρες. Ο υδράργυρος θα δείξει από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου (σημ: στη δυτική Μακεδονία, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές από τις μεσημβρινές ώρες. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στο Ιόνιο. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί, 3 με 5 μποφόρ, με τάση ενίσχυσης τις βραδινές ώρες στο Ιόνιο, όπου θα φθάσει τα 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται αραιές νεφώσεις που από τις μεσημβρινές ώρες θα πυκνώσουν κατά τόπους και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές τις βραδινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ και τοπικά στα νότια 6-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Κυριακή

Την Κυριακή αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα είναι αυξημένες και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στο βόρειο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην Θεσσαλία, στην Μακεδονία και στην Θράκη. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα δυτικά και νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις, 5 με 7 μποφόρ και στο Ιόνιο πιθανώς τοπικά έως 8 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 και στο νότιο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως στα κεντρικά και νότια. Θα φτάσει στα βόρεια τους 20 με 22 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.


Ειδήσεις σήμερα:

Θεσσαλονίκη: Σπείρα ανατίναζε ΑΤΜ και έκλεβε σπίτια, αποσπώντας “χρυσή” λεία (εικόνες)

Ρόδος: Απατεώνας πούλησε σπίτι που είχε κατασχεθεί

Σημεία για rapid test δωρεάν το Σάββατο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ