Καιρός

15 Σεπτεμβρίου 2023 06:08

Καιρός: τοπικές μπόρες την Παρασκευή

Διάβασέ μου το...

Που και πότε αναμένονται μεμονωμένες καταιγίδες. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Τι καιρό θα κάνει το Σαββατοκύριακο. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για την Παρασκευή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Το μεσημέρι-απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, οπότε στα ορεινά της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας , θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ στη βόρεια Θεσσαλία είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές. Τις πρωινές ώρες στα δυτικά και βόρεια η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και στα πελάγη θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά τμήματα του Αιγαίου τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία ως προς τις μέγιστες τιμές της, λίγο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 32 με 34 και στα νησιά τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις, 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και πιθανότητα τοπικών όμβρων στα γύρω ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 2 με 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία αναμένεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Στα βόρεια του νομού της Λάρισας υπάρχει μικρή πιθανότητα να σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία κυρίως στα ορεινά θα εκδηλωθούν όμβροι και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 2 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 14 έως 34 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, η θερμοκρασία θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη).

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 μποφόρ, στο Ιόνιο δυτικοί-βορειοδυτικοί, έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 34 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ορεινά της Στερεάς. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 4 με 5 μποφόρ και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου, στην Κρήτη έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 4 με 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός το Σάββατο

Στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν το μεσημέρι-απόγευμα στα ηπειρωτικά, οπότε θα σημειωθούν πρόσκαιροι τοπικοί όμβροι στη Μακεδονία, στη Θράκη και στα ορεινά της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας, της Ηπείρου και της Στερεάς. Στη Μακεδονία και τα δυτικά τμήματα της Θράκης θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Τις πρωινές ώρες στα δυτικά η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι ασθενείς και το μεσημέρι-απόγευμα θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, με μικρή ενίσχυση από το απόγευμα στο νοτιοανατολικό Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια και θα φτάσει στη νησιωτική χώρα και τα βόρεια ηπειρωτικά τους 31 με 33 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου

Ο καιρός την Κυριακή

Στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν το μεσημέρι-απόγευμα στα ηπειρωτικά, οπότε στα κεντρικά και βόρεια ορεινά θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα ανατολικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ