Καιρός

18 Δεκεμβρίου 2023 06:18 Τελευταία ενημέρωση : 18 Δεκεμβρίου 2023 11:37

Καιρός: βοριάδες και άνοδος θερμοκρασίας την Δευτέρα

Διάβασέ μου το...

Που αναμένονται βροχοπτώσεις. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού για την Δευτέρα, στο νότιο Αιγαίο προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, ενώ στην Κρήτη τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 και στα ανατολικά 5 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. Στα βόρεια το μεσημέρι έως 12 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές έως 16 βαθμούς, με εξαίρεση τα Δωδεκάνησα όπου η θερμοκρασία θα φτάσει τους 19 βαθμούς. Παγετός προβλέπεται στα βόρεια ηπειρωτικά νωρίς το πρωί.

Στην Αττική αναμένεται αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 4 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 05 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι βορειοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 04 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία αναμένεται αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι βορειοανατολικοί, 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από το μηδέν έως τους 12 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από -01 βαθμό έως 12 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 2-3 βαθμούς Κελσίου χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 3 με 4 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 04 έως 16 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 5-6 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες στην Εύβοια. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 4 με 6 μποφόρ και στις ανατολικές θαλάσσιες - παραθαλάσσιες περιοχές τοπικά 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 03 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται αυξημένες νεφώσεις, κυρίως στην Κρήτη, όπου τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 5 με 6 μποφόρ στις Κυκλάδες τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Τρίτη

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την Τρίτη, με τοπικές νεφώσεις στη βόρεια Κρήτη. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί ασθενείς, στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φθάσει στα βόρεια τους 12 με 15 και στην υπόλοιπη χώρα τους 16 με 19 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές ώρες κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά.

 Ειδήσεις σήμερα:

Χαϊδάρι: Νεκρός ο αστυνομικός που τραυματίστηκε σε καταδίωξη

Σεισμός στην Κωνσταντινούπολη

Μεταναστευτικό – Σκέρτσος: Αντιλαμβάνομαι και σέβομαι τις ανησυχίες Σαμαρά, αλλά…

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ