Καιρός

11 Ιανουαρίου 2024 06:09

Καιρός - Πέμπτη: Βροχές, καταιγίδες και μικρή άνοδος θερμοκρασίας

Διάβασέ μου το...

Που αναμένονται καταιγίδες. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για την Πέμπτη, στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις. Από το μεσημέρι στο Ιόνιο και βαθμιαία στη δυτική Στερεά, στη δυτική Πελοπόννησο και μέχρι το βράδυ στην ανατολική Πελοπόννησο, στην δυτική Κρήτη και πιθανώς στην ανατολική Στερεά και στις δυτικές Κυκλάδες θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, στη δυτική Στερεά και στη δυτική Πελοπόννησο (κυρίως στις παράκτιες περιοχές) και από το βράδυ στη νότια Πελοπόννησο και στη δυτική Κρήτη. Λίγα χιόνια θα πέσουν το βράδυ στα ορεινά της κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-νοτιοανατολικοί στα δυτικά, 4 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, με την ίδια ένταση και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές και θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά από -02 (μείον 2) έως 09 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 05 έως 13 βαθμούς και στα νησιά από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, ισχυρός στα βορειοδυτικά.

Στην Αττική αναμένονται τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Από το βράδυ υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν τοπικές βροχές στα δυτικά. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 με 7 μποφόρ, με γρήγορη εξασθένηση. Ο υδράργυρος θα δείξει από 05 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 01 βαθμό έως 09 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία αναμένονται τοπικές νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 01 βαθμό έως 09 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις στην δυτική Μακεδονία. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ και μέχρι το μεσημέρι στα ανατολικά βορειοανατολικοί, τοπικά 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από -02 (μείον 2) έως 09 βαθμούς Κελσίου. (σημ: στη δυτική Μακεδονία, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Από το μεσημέρι στο Ιόνιο και βαθμιαία στη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και πιθανώς στα δυτικά τμήματα της Ηπείρου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Γρήγορα τα φαινόμενα στο Ιόνιο και (κυρίως στις παράκτιες περιοχές) της δυτικής Στερεάς και της δυτικής Πελοποννήσου θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν το βράδυ στα ορεινά της δυτικής Στερεάς και της δυτικής Πελοποννήσου. Θα πνέουν άνεμοι ανατολικοί, 4 με 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 07 έως 14 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 4-5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Από το απόγευμα βαθμιαία στην ανατολική Πελοπόννησο και μέχρι το βράδυ πιθανώς στην ανατολική Στερεά θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Τα φαινόμενα τη νύχτα στην ανατολική Πελοπόννησο θα ενταθούν και είναι πιθανό να σημειωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν το βράδυ στα ορεινά των δυτικότερων περιοχών. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 6-7 μποφόρ, με γρήγορη εξασθένηση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 05 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες στην ανατολική Κρήτη. Από το απόγευμα τοπικές βροχές στη δυτική Κρήτη και πιθανώς στις δυτικές Κυκλάδες. Τα φαινόμενα τη νύχτα στη δυτική Κρήτη θα ενταθούν και είναι πιθανό να σημειωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 6 με 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από τα δυτικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται τοπικές νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 6-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Παρασκευή

Στα δυτικά, στα κεντρικά και στα νότια αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, στη δυτική Στερεά, στην Πελοπόννησο, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες στα βορειοανατολικά, με πιθανότητα τοπικών βροχών στο βόρειο Αιγαίο και τη Χαλκιδική. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, αρχικά 3 με 5, με βαθμιαία ενίσχυση στα 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια και τα κεντρικά από -05 (μείον 5) έως 07 με 09 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 02 έως 10 με 12 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα από 06 έως 13 με 15 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Ειδήσεις σήμερα:

Διασωληνωμένος 4χρονος που ξυλοκοπήθηκε από τον πατριό του - Σε κώμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Σύμη: Σεισμός έγινε αισθητός και στην Ρόδο

ΑΑΔΕ - “Φορολογικό διαζύγιο”: Οι παγίδες και η διορία για χωριστές φορολογικές δηλώσεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ