Υγεία - Περιβάλλον

05 Ιανουαρίου 2023 09:13 Τελευταία ενημέρωση : 05 Ιανουαρίου 2023 21:16

Ιώσεις - Γιαννάκος: “Ασφυξία” στα παιδιατρικά νοσοκομεία και 8 ώρες αναμονή (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Συμφόρηση λόγω ιώσεων στις παιδιατρικές κλινικές. SOS του Μιχάλη Γιανννάκου για τις γεμάτες ΜΕΘ.

Ιώσεις - Γιαννάκος: “Ασφυξία” στα παιδιατρικά νοσοκομεία και 8 ώρες αναμονή (βίντεο)
-

Δραματική είναι η κατάσταση με την έξαρση των ιώσεων, με τα νοσοκομεία και τα ιατρεία των παιδιάτρων να είναι ασφυκτικά γεμάτα.

Μιλώντας για το θέμα ο πρόεδρος των εργαζομένων στα δημόσια νοσκομεία, Μοιχάλη Γιαννάκος μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1, "Καλημέρα Ελλάδα" επιβεβαίωσε "ότι υπάρχει μεγάλη πίεση στα παιδιατρικά νοσοκομεία και τις παιδιατρικές κλινικές των γενικών νοσοκομείων από την έξαρση της γρίπης και των άλλων ιώσεων και πρόσθεσε ότι στα επείγοντα των εφημερευόντων νοσοκομείων προσέρχονται εκατοντάδες περιστατικά".

Ο κ. Γιαννάκος τόνισε "ότι η αναμονή τα Χριστούγεννα στις εφημερίες ξεπερνούσε τις 8 ώρες και κάλεσε τον Υπουργό Υγείας να ενισχύσει τα παιδιατρικά νοσοκομεία".

Καθώς το κύμα γρίπης αναμένεται να κορυφωθεί το πρώτο δίμηνο Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου του έτους ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ τόνισεγια να μην συνοστίζονται όλοι στα νοσοκομεία θα πρέπει  να υπάρξει ενίσχυση με προσωπικό στα νοσοκομεία και δεν θα πρέπει να κατεβάζει ρολά η πρωτοβάθμια περίθαλψη Σαββατοκύριακα, αργίες και νύχτα. 

Την "ασφυξία" στα νοσοκομεία επιδεινώνει η έλλειψη φαρμάκων, καθώς όταν ένας γονιός όταν δεν βρίσκει βασικά σκευάσματα στα φαρμακεία είναι υποχρεωμένος αφού δεν υπάρχει γιατρός στην πρωτοβάθμια περίθαλψη να καταλήξει στο εφημερεύον νοσοκομείο και συμπλήρωσε ότι η κατάσταση είναι οριακή και στο επίπεδο των νοσηλειών. 

Για την κατάσταση στη ΜΕΘ είπε ότι "στην Βόρεια Ελλάδα υπάρχει μόνο μία κλίνη στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, 8 κλίνες για γενικά περιστατικά παιδιών και 2 για παιδιά με κορονοϊό και οι 8 κλίνες που υπάρχουν είναι γεμάτες με αποτέλεσμα δύο παιδιάκια που χριεάστηκαν ΜΕΘ, ένα 3 χρονών στην Κοζάνη και ένα 6 χρονών στα Γρεβενά, να διακομιστούν σε άλλα νοσοκομεία"

Σε ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ, που εκδόθηκε μετά από την εμφάνιση του Προέδρου της στον ΑΝΤ1, αναφέρονται τα εξής:

«Ουδέποτε έμεινε διασωληνωμένο παιδί εκτός ΜΕΘ και εκτιμούμε ότι  ούτε τώρα  πρόκειται να συμβεί, αλλά η κατάσταση είναι σοβαρή απαιτεί προσοχή από γονείς και παιδιά  και εγρήγορση  από το ΕΣΥ.

Δεν κατανοούμε γιατί τα παιδιά δεν φοράνε μάσκα όταν υπάρχει   συνωστισμός, δεν κατανοούμε γιατί οι παιδίατροι συμβουλεύουν τα παιδιά πάνω σπό δύο ετών να μην κάνουν το εμβόλιο της γρίπης όταν  για δύο χρόνια με τα περιοριστικά μέτρα δεν έχουν εκτεθεί σε ιούς και δεν διαθέτουν αντισώματα. Θα πρέπει άμεσα  να ενισχυθούν τα νοσοκομεία με προσωπικό.

Καμπανάκι είναι οι νοσηλείες σε μεθ  για παιδιά όπου σε μεγάλες περιοχές είναι καλλυμένες.  Εαν συνεχισθεί η έξαρση της γρίπης και των άλλων ιώσεων ίσως  να  χρειασθεί η λειτουργία νέων κλινών μεθ που υπάρχουν εφεδρείες,  το προσωπικό δεν υπάρχει,  κάτι που  σπάνια χρειάσθηκε σε προηγούμενα χρόνια.. Επισημαίνουμε ότι  δεν χρειάστηκε η  λειτουργία   περισσότερων  κλινών  ΜΕΘ παίδων  ακόμη και  στη κορύφωση των κυμάτων του κορονωιου. ΠΡΟΣΟΧΗ λοιπόν και ΕΚΡΗΓΟΡΣΗ

Οι διακομιδές παιδιών σε ΜΕΘ άλλων περιοχών  λόγω πληρότητας  των κοντινών  είναι  ασφαλείς, δεν παύει όμως να είναι  ταλαιπωρία για τα παιδιά και τους γονείς.

ΜΕΘ ΠΑΙΔΩΝ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ  ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ.

  • ...ΠΑΙΔΩΝ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ. Λειτουργούν  9 κλίνες non covid-19 και νοσηλεύονται 6 παιδιά.
  • ΑΓΛΑΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ. Λειτουργούν  6 κλίνες non covid-19  και νοσηλεύονται 4 παιδιά. Επίσης λειτουργούν  5 κλίνες covid-19  και δεν νοσηλεύεται κανένα παιδί.
  • ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ.  Λειτουργούν 6 κλίνες non covid-19   και νοσηλεύονται 3 παιδιά.
  • ΑΤΤΙΚΟ. Λειτουργούν  6 κλίνες non covid-19  και νοσηλεύονται 6 παιδιά, γεμάτη.
  • ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. Λειτουργούν  8  κλίνες non covid-19   και νοσηλεύονται 8 παιδιά, γεμάτη  και 2 κλινες covid-19  και  νοσηλεύεται  ένα παιδί.
  • ΡΙΟ.  Λειτουργούν 5 κλίνες non covid-19  νοσηλεύονται 4 παιδιά και 2 κλίνες covid-19 κενές.
  • ΠΑΓΝΗ. Λειτουργούν  5 κλινες  non covid-19  και νοσηλεύονται 5 παιδιά γεμάτη και 1 κλίνη covid-19 και νοσηλεύεται ένα παιδί, γεμάτη.
  • ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ,  ΗΠΕΙΡΟΣ, ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΝΗΣΙΑ ΠΛΗΝ ΚΡΗΤΗΣ δεν διαθέτουν και δεν διέθεταν ποτέ ΜΕΘ ΠΑΙΔΩΝ. Χωρίς όμως να  έχουν  τεθεί σε κίνδυνο παιδιά αφού όσα χρειάστηκαν διακομίσθηκαν σε ΜΕΘ  έγκαιρα και με ασφάλεια.

ΠΡΟΣΟΧΗ. ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΡΙΠΗ».

Ειδήσεις σήμερα:

Θεοφάνεια: Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς

ΗΠΑ σε Τουρκία για 12 μίλια: Σταματήστε τις απειλές κατά της Ελλάδας

Τρίκαλα: Κάηκε ζωντανός στο σπίτι του

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ