Καιρός

23 Φεβρουαρίου 2022 06:09

Καιρός: Καταιγίδες και χιόνια την Τετάρτη

Διάβασέ μου το...

Που θα είναι έντονα τα φαινόμενα. Πότε αναμένεται βελτίωση του καιρού. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-


Την Τετάρτη στη δυτική Ελλάδα αναμένονται λίγες τοπικές βροχές και βαθμιαία βελτίωση, ενώ στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά και στα ορεινά της Κρήτης καθώς και στα ημιορεινά της Ηπειρού και της Δυτικής Μακεδονίας τις πρώτες πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και βαθμιαία στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ και μόνο στα νοτιοανατολικά θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά. Στα βόρεια ηπειρωτικά δεν θα ξεπεράσει τους 10 με 13 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 14 με 15 και στα νησιά τους 16 με 17 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά. 

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και από το απόγευμα στα ανατολικά 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και νωρίς το πρωί έως 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 13 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Μακεδονία και την Θράκη προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στην ανατολική Μακεδονία και της Θράκη τις πρώτες πρωινές ώρες. Χιονοπτώσεις, κατά τόπους πυκνές, θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες στη δυτική Μακεδονία και στα ορεινά της κεντρικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι  θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και νωρίς το πρωί στην κεντρική Μακεδονία έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί Από 04 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα νότια όπου μέχρι το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Από το απόγευμα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά-ημιορεινά της Ηπείρου τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου και μόνο στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά και ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία και τις Σποράδες θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κυρίως στα ορεινά της Θεσσαλίας όπου τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, βαθμιαία τοπικά 7 και από το βράδυ στα ανατολικά και νότια έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 18 βαθμούς Κελσίου και μόνο στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες βαθμιαία κατά τόπους ισχυρές. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και από το απόγευμα 7 με 8 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά ρτου ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες βαθμιαία κατά τόπους ισχυρές στα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 6 και από το απόγευμα 7 μποφόρ, ενώ στα νότια ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές μέχρι το απόγευμα στα κεντρικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6, βαθμιαία τοπικά 7 και από τη νύχτα στα νότια έως 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη 24/02 στα δυτικά ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νοτιοανατολικά σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα μέχρι το μεσημέρι θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης, ενώ πρόσκαιρα θα χιονίσει και στα ορεινά της κεντρικής και της βόρειας χώρας και της Εύβοιας. Από το απόγευμα τα φαινόμενα στα βόρεια θα σταματήσουν και στις υπόλοιπες περιοχές θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 και πρόσκαιρα έως 9 μποφόρ. Από το απόγευμα στα δυτικά οι άνεμοι θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Στα βόρεια ηπειρωτικά δεν θα ξεπεράσει τους 10 με 11 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τα νησιά θα φτάσει τους 14 με 16 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά.

Ειδήσεις σήμερα: 

Μπακς: ο Τζεβόν Κάρτερ γίνεται συμπαίκτης του Giannis

“The 2Night Show” - Στικούδη σε Αρναούτογλου: είχα δύσκολο τοκετό, αλλά “είμαι μαχήτρια”

Ουκρανία - Τραμπ: ιδιοφυής ο Πούτιν, “αδύναμος” ο Μπάιντεν

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ