Συνταγές

10 Οκτωβρίου 2022 21:32

Σνίτσελ κοτόπουλο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Διάβασέ μου το...

Δείτε βήμα - βήμα την εκτέλεση της συνταγής για σνίτσελ κοτόπουλο, στον φούρνο ή στο τηγάνι, μαζί με τα μυστικά που μοράστηκε η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, στην εκπομπή "Το Πρωινό".

Σνίτσελ κοτόπουλο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
-

Μια εξαιρετική συνταγή για σνίτσελ κοτόπουλο, που μπορεί να ετοιμαστεί στον φούρνο ή στο τηγάνι, ετοίμασε στην κουζίνα της εκπομπής «Το Πρωινό», η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου!

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μοιράστηκε με τους τηλεθεατές τα μυστικά της για το σωστό πανάρισμα, ώστε το κρέας να αποκτήσει κρούστα και τραγανή γεύση...

Υλικά

  • 4 κομμάτι/ια φιλέτο στήθος κοτόπουλο
  • 1 φλ. αλεύρι
  • 3 αυγά
  • 1/4 φλ. παρμεζάνα
  • 2 φλ. ψίχουλα ή φρυγανιά
  • 2 πρέζα/ες μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Προετοιμασία για τα σνίτσελ
  • Για το σνίτσελ κοτόπουλο χρησιμοποιούμε φιλέτο στήθος κοτόπουλου που χρειάζεται προετοιμασία.
  • Με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε οριζόντια το κάθε φιλέτο σε δυο λεπτές φέτες. Αν τα φιλέτα είναι μεγάλα κόβουμε κατά μήκος στη μέση.
  • Αφού κόψουμε όλα τα φιλέτα κοτόπουλου, τα βάζουμε σε αντικολλητικό χαρτί.
  • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και από τις δυο πλευρές. Ο μόνος τρόπος για να γίνει νόστιμο το σνίτσελ είναι να βάλουμε αλάτι και πιπέρι απευθείας πάνω στο φιλέτο κοτόπουλου πριν το πανάρισμα.
  • Τα καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί ή μεμβράνη κουζίνας και με βαρύ αντικείμενο τα χτυπάμε ιδιαίτερα στο πιο χοντρό τους σημείο ώστε να γίνουν πλακέ και με ίσο πάχος περίπου 0,5εκ.
  • Το ισόπαχο σνίτσελ ψήνεται σωστά και ροδίζει ομοιόμορφα.
Το Πρωινό - Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Για το πανάρισμα

Το πανάρισμα για τα σνίτσελ έχει τρία στάδια.

  1. Αλεύρι
  2. Αυγό
  3. Ψίχουλα
  • Βάζουμε σε ένα φαρδύ μπολ το αλεύρι με το μοσχοκάρυδο και τα ανακατεύουμε.
  • Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τα αυγά και τα χτυπάμε με ένα σύρμα.
  • Στο τρίτο μπολ βάζουμε τα ψίχουλα με το τυρί (προαιρετικά).
  • Πιάνουμε ένα ένα λεπτό φιλέτο σνίτσελ και το βουτάμε στο αλεύρι. Φροντίζουμε να ντυθεί με αλεύρι ολόγυρα.
  • Το τινάζουμε καλά να φύγει το περιττό αλεύρι.
  • Έπειτα το βουτάμε στα χτυπημένα αυγά και το κρατάμε λίγο να στραγγίσει το αυγό που τρέχει.
  • Τέλος, το βουτάμε στα τριμμένα ψίχουλα να ντυθεί ολόγυρα για να κάνει κρούστα το σνίτσελ. Πιέζουμε με τα δάχτυλα τα ψίχουλα να κολλήσουν πάνω στο σνίτσελ.
  • Ακουμπάμε τα σνίτσελ σε δίσκο στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
  • Για πιο σταθερό πανάρισμα τα βάζουμε στο ψυγείο για 30’. 
  • Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο στο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Ροδίζουμε τα σνίτσελ για 2 με 3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να κάνουν τραγανή και ρόδινη κρούστα.
  • Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσει το περιττό λάδι.
Το Πρωινό - Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Σνίτσελ στο φούρνο
  • Εναλλακτικά, ψήνουμε τα σνίτσελ κοτόπουλο στο φούρνο.
  • Προθερμαίνουμε καλά τον φούρνο στον αέρα στους 200?C.
  • Βάζουμε τα σνίτσελ σε ταψί ρηχό στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ολόγυρα.
  • Σερβίρουμε ζεστά τα σνίτσελ με πατατοσαλάτα ή με πατάτες στο φούρνο με τυριά και κρέμα.

Μυστικά επιτυχίας για σνίτσελ

  1. Το ιδανικό πάχος που έχει το σνίτσελ είναι γύρω στο 1/2 εκατοστό.
  2. Έτσι, ψήνεται γρήγορα ενώ παραμένει ζουμερό και η κρούστα γίνεται ρόδινη ομοιόμορφα.
  3. Το ψωμί για τα ψίχουλα πρέπει να είναι μπαγιάτικο και τα ψίχουλα ψιλοκομμένα στο μπλέντερ.
  4. Σνίτσελ μπορείς ακόμα να φτιάξεις με χοιρινό, ή και μοσχάρι.

Τραγωδία στο Μάτι: Κατέληξε ακόμη μια εγκαυματίας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ