Καιρός

11 Φεβρουαρίου 2023 06:06

Καιρός: Κρύο και παροδικές βροχές το Σάββατο

Διάβασέ μου το...

Που αναμένεται να χιονίσει. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Ποιες συνθήκες θα επικρατήσουν την Κυριακή. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για το Σάββατο, προβλέπεται σχετικά βελτιωμένος καιρός, με τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά και στα νότια και με πρόσκαιρες βροχές στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και πιθανόν στα Δωδεκάνησα και λίγα χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, στα δυτικά και στα βόρεια με ένταση 4 με 5 μποφόρ, στα υπόλοιπα τμήματα με ένταση 5 με 6 και τοπικά στα νότια 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας στα δυτικά και στα νότια θα φτάσει στους 12 με 13 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές δεν θα ξεπεράσει τους 9 με 11 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος στα βορειοδυτικά θα είναι τοπικά ισχυρός.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες μέχρι το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 6 και πρόσκαιρα 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 11 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -02 έως 09 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες μέχρι το μεσημέρι, με ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 4 με 6 μποφόρ και στα νότια πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 09 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί, έως 5 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Ο υδράργυρος θα δείξει από -04 έως 09 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί, 4 με 5 και στο νότιο Ιόνιο 6 με 7 μποφόρ. Βαθμιαία από τα βόρεια οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και τις απογευματινές ώρες θα στραφούν σε βόρειους-βορειοδυτικούς, έως 5 μποφόρ στο Ιόνιο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 12 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 4-6 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες μέχρι το μεσημέρι. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά τις πρώτες πρωινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 12 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ορεινά της Κρήτης με ασθενείς χιονοπτώσεις. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία τοπικά έως 7 μποφόρ. Τη νύχτα οι άνεμοι θα στραφούν σε βόρειους-βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.  Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στα νότια. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 13 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Κυριακή

Στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα προβλέπονται πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών, κυρίως στα Δωδεκάνησα το πρωί. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες στα βορειοανατολικά. Από τις προμεσημβρινές ώρες στα βόρεια και από το απόγευμα στα κεντρικά, οι νεφώσεις θα αυξηθούν και βαθμιαία θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές και στα βόρεια ορεινά της ηπειρωτικής χώρας ασθενείς χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Από το βράδυ οι άνενοι θα στραφούν σε ανατολικούς-βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν, στα πελάγη 4 με 6 και τη νύχτα στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, ωστόσο παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας δεν θα ξεπεράσει στα βόρεια τους 8 με 9 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 13 βαθμούς Κελσίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ