Υγεία - Περιβάλλον

29 Μαΐου 2023 13:37

Δάγκωμα οχιάς: η ερπετολόγος παραμένει σε μηχανική υποστήριξη

Διάβασέ μου το...

Για σημάδια βελτίωσης στην υγεία της 39χρονης, που συνεχίζει να νοσηλεύεται στην Εντατική, κάνουν λόγοι οι θεράποντες ιατροί.

Δάγκωμα οχιάς: η ερπετολόγος παραμένει σε μηχανική υποστήριξη
-

Σημαντική βελτίωση παρουσιάζει η κατάσταση της υγείας της 39χρονης, η οποία νοσηλεύεται στην Α' ΜΕΘ του Νοσοκομείου "Παπανικολάου", μετά από δάγκωμα οχιάς που δέχτηκε την περασμένη Παρασκευή, σε σχολείο της Θεσσαλονίκης.

Ωστόσο, όπως επισημαίνουν οι γιατροί, η ασθενής συνεχίζει να υποστηρίζεται αναπνευστικά και αιμοδυναμικά και βρίσκεται υπό στενή παρακολούθηση.

Η 39χρονη κλήθηκε να απομακρύνει οχιά που εντοπίστηκε στο 30ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης και στην προσπάθειά της να την απομακρύνει δέχτηκε δήγμα από το φίδι.

Φίδι - Οχιά

Αρχικά κατέφθασαν στο σχολείο δύο μοτοσικλετιστές του ΕΚΑΒ και στη συνέχεια έσπευσε ασθενοφόρο, ο γιατρός του οποίου, λόγω της επιδείνωσης που παρουσίασε, προχώρησε στη διασωλήνωσή της.

Το πρωί, μιλώντας στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα", ο διευθυντής της ΜΕΘ, Νικος Καπραβέλος αναφέρθηκε στο αναφυλακτικό σοκ που υπέστη η 39χρονος και έκανε έκκληση προς όλους όσοι δεχθούν δήγμα φιδιού, σκορπιού ή σφίγγας να αποφύγουν τα γιατροσόφια και να σπεύσουν να λάβουν ιατρική βοήθεια:

Στην εκπομπή "Το Πρωινό" του ΑΝΤ1 μίλησε ο Παναγιώτης Παφίλης, Πρόεδρος της Ελληνικής Ερπετολογικής Εταιρείας, για τα δηλητηριώδη είδη φιδιών που ζουν στην Ελλάδα, τις περιοχές όπου απαντώνται, αλλά και όσα πρέπει να γνωρίζει ο άνθρωπος για την συμπεριφορά των φιδιών:

Ειδήσεις σήμερα:

Κρήτη: Θρήνος για τον 16χρονο που σκοτώθηκε από φρέζα (εικόνες)

Ιταλία: Γενέθλια σε σκάφος μετατράπηκαν σε τραγωδία

“Το Πρωινό” - Απόστολος Τσιτσιπάς: ο Στέφανος είναι πολύ ευαίσθητος, δεν μίλησε άσχημα στην μητέρα του (βίντεο)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ