Κοινωνία

16 Φεβρουαρίου 2021 18:03 Τελευταία ενημέρωση : 16 Φεβρουαρίου 2021 22:01

“Μήδεια”: Φονική η κακοκαιρία που πλήττει την χώρα

Διάβασέ μου το...

Φονικό το πέρασμα της κακοκαιρίας από τη χώρα μας, η οποία μετρά τρεις νεκρούς. Μεγάλα τα προβλήματα σε πολλές περιοχές.

“Μήδεια”: Φονική η κακοκαιρία που πλήττει την χώρα
-

Φονική η κακοκαιρία "Μήδεια" που πλήττει την χώρα, η οποία μετρά ήδη τρεις νεκρούς. Νεκροί ένας 56χρονος στην Κρήτη, και ένας 73χρονος και ένας 80χρονος στην Εύβοια.

Στην Κρήτη, νεκρός μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Τζερμιάδων ο 56ρονος άνδρας που είχε εντοπιστεί νωρίτερα χωρίς τις αισθήσεις του, σε ορεινή τοποθεσία του χωριού Καμινάκι στο Οροπέδιο Λασιθίου. Σύμφωνα με πληροφορίες ο άτυχος άνδρας είχε πάει να ταΐσει τα πρόβατά του, ενώ οι συνθήκες κάτω από τις οποίες άφησε την τελευταία του πνοή θα διερευνηθούν.

Στην Εύβοια, την τελευταία του πνοή άφησε χτες μετά το μεσημέρι 80χρονος με προβλήματα υγείας, στο χωριό Τρούπι του Δήμου Μαντουδίου, το οποίο ήταν αποκλεισμένο από τα χιόνια, που έφταναν το ενάμισι μέτρο σε πολλά σημεία.

Από τις Αρχές έγινε γνωστό πως ο 80χρονος, ο οποίος έμενε με τον γιό του, είχε αναπνευστικά προβλήματα και υποστηριζόταν με οξυγόνο.

Χιόνια - κακοκαιρία - αλάτι - αλατιέρες

Λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας υπήρχε διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος για τρία 24ωρα στην περιοχή, ενώ ήταν αδύνατον να μεταβεί βοήθεια λόγω του μεγάλου ύψους του χιονιού.

Στην περιοχή πήγαν οχήματα της Πολιτικής Προστασίας που άνοιξαν τον δρόμο, αλλά ο 80χρονος ήταν ήδη νεκρός. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο θάνατος βεβαιώθηκε από ιδιώτη γιατρό που κάλεσε ο γιος του 80χρονου.

Ο δεύτερος νεκρός στην Εύβοια είναι ένας 73χρονος στην περιοχή Μουρτιάς Ελυμνίων ο οποίος υποστηριζόταν από οξυγόνο. Ο άτυχος άνδρας έχασε την ζωή του όταν από την διακοπή ρεύματος στο σπίτι του σταμάτησε το μηχάνημα να λειτουργεί.

Ενέργειες του Πυροσβεστικού Σώματος μετά την εκδήλωση των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων 

Από την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021 και μέχρι αυτή τη στιγμή, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος δέχθηκε 1.850 κλήσεις, οι περισσότερες εκ των οποίων αφορούν κοπές δέντρων και αφαιρέσεις αντικειμένων.

Μήδεια - χιόνια - πτώσεις δέντρων

Ειδικότερα για την Αττική, από εχθές Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021 και μέχρι αυτή τη στιγμή το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος δέχθηκε 1.490 κλήσεις, και συγκεκριμένα:

• 1.118 για κοπές δέντρων και αφαιρέσεις αντικειμένων
• 123 για μεταφορές ατόμων σε ασφαλές σημείο
• 101 για μεταφορές ατόμων σε νοσοκομεία (αιμοκάθαρση)
• 25 για μεταφορές ατόμων σε κέντρα υγείας και νοσοκομεία προκειμένου να εμβολιαστούν
καθώς και για άλλες περιπτώσεις παροχής βοηθείας

Το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος παραμένει σε επιφυλακή για την άμεση αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων της εξελισσόμενης κακοκαιρίας.

Με δεδομένες τις ανακοινώσεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για χιονοπτώσεις, ισχυρό παγετό και θυελλώδεις ανέμους παρακαλούμε τους συμπολίτες μας, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.

To υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, εν τω μεταξύ, ζήτησε κι εγινε αποδεκτό από τις κατασκευαστικες εταιρείες να διαθέσουν ανθρώπους και μηχανήματα προκειμένου να συνδράμουν σε εργασίες όπως η κοπή δέντρων, που είναι αναγκαία για την αποκατάσταση του δικτύου ηλεκτροδότησης.

Διαβάστε επίσης: 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ