Κοινωνία

09 Ιανουαρίου 2023 11:03 Τελευταία ενημέρωση : 09 Ιανουαρίου 2023 21:39

Πισπιρίγκου: Δεν έγινε δεκτό το αίτημα για αναβολή

Διάβασέ μου το...

Η διαδικασία ξεκινά κανονικά με την κλήρωση των ενόρκων.

Πισπιρίγκου: Δεν έγινε δεκτό το αίτημα για αναβολή
-

Το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο αρνήθηκε να κάνει δεκτό το αίτημα του συνηγόρου της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξη Κούγια, για αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης σε χρόνο μετά τον Απρίλιο.

Η διαδικασία ξεκινά κανονικά με την κλήρωση των ενόρκων, είναι όλοι άντρες σύμφωνα με το ρεπορτάζ του "Πρωινό".

Ο ποινικολόγος, Αλέξης Κούγιας, που έχει αναλάβει την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», ξεκαθάρισε πως ήδη έχει υποβάλλει μια σειρά εγγράφων βάσει των οποίων θα ζητήσει αναβολή της έναρξης της δίκης η οποία έχει οριστεί για σήμερα, λόγω κωλύματος με τη συμμετοχή του σε άλλες δίκες οι οποίες αναβλήθηκαν πριν από τις γιορτές και για τις οποίες υπάρχει κίνδυνος ακόμη και παραγραφής.

Ρούλα Πισπιρίγκου  - δικαστήριο

Ο κ. Κούγιας ερωτηθείς σχετικά, είπε πως δικονομικά – τουλάχιστον αυτή τη στιγμή – δεν υπάρχει η δυνατότητα να γίνει η συνένωση των δυο υποθέσεων για τις οποίες κατηγορείται η κυρία Πισπιρίγκου, δηλαδή αυτή για την οποία η δίκη θα μπορούσε να ξεκινήσει σήμερα, του θανάτου της Τζωρτζίνας και της άλλης που αφορά τον θάνατο των δυο άλλων παιδιών, της Μαρίας Ελένης και της Ίριδας. Μάλιστα, ο κ. Κούγιας προέβλεψε ότι η πελάτης του δεν πρόκειται να παραπεμφθεί για τους θανάτους των δυο μικρότερων παιδιών.

Στη συνέχεια ανέφερε ότι η ύπαρξη κεταμίνης στο σώμα της Τζωρτζίνας δεν αμφισβητείται, αλλά αποδεικνύεται από έγγραφα ότι την χορηγούσαν οι γιατροί καθώς αποτελούσε μέρος της θεραπείας. Συμπλήρωσε δε, πως υπέρ της κυρίας Πισπιρίγκου θα καταθέσουν δεκάδες επιστήμονες και κυρίως ιατροδικαστές.

Το Πρωινό - Ρούλα Πισπιρίγκου - έξοδος - δικαστήριο

Σε δηλώσεις του μετά τη διακοπή της δίκης της 34χρονης κατηγορουμένης και την έξοδό της από τη δικαστική αίθουσα, ο Αλέξης Κούγιας δήλωσε σε δημοσιογράφους πως " ο Μάνος Δασκαλάκης πηγαίνει κάθε μέρα στο νεκροταφείο και βγάζει τις φωτογραφίες των παιδιών, μιλάμε για βεβήλωση", ενώ σε έντονους τόνους αναφέρθηκε σε τηλεοπτικές εκπομπές, οι οποίες όπως είπε δεν είναι εκπομπές αλλά γραφεία.. ευρέσεως δικηγόρων".


Ειδήσεις σήμερα: 

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες την Δευτέρα

Βραζιλία - Μπολσονάρου: Καταδίκασε την εισβολή στα κυβερνητικά κτήρια (εικόνες)

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσική αντεπίθεση στο Ντονμπάς

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ