Καιρός

26 Δεκεμβρίου 2022 07:09

Καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες την δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων

Διάβασέ μου το...

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού για τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων. Υψηλές για την εποχή θα είναι οι θερμοκρασίες πυο θα επικρατήσουν.

-

Λίγες νεφώσεις αναμένονται τη Δευτέρα, δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων, στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα δυτικά. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος καιρός. Τις πρωινές και τις βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα ηπειρωτικά όπου πιθανώς να σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στα νοτιοανατολικά του τμήματα 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Στα κεντρικά και βόρεια θα φθάσει τους 13 με 16 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 17 με 18 βαθμούς τοπικά στα νότια τους 19 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις προβλέπεται ο καιρός στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, προβλέπονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 18 βαθμούς και τοπικά στα νότια έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο, προβλέπεται καιρός γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στην Κρήτη, κυρίως στα βόρεια, τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 και τοπικά στην Κρήτη έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στα νότια 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός την Τρίτη

Για την Τρίτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Τις πρωινές και τις βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα ηπειρωτικά όπου πιθανώς να σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια από νότιες διευθύνσεις 3 με 4, στα νότια πελάγη δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ. Από το βράδυ στα βόρεια στρέφονται σε βόρειους βορειοδυτικούς 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Στα βόρεια θα φθάσει τους 14 με 16 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 17 με 19 βαθμούς και στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 19 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Μέσα μεταφοράς: πως θα κινηθούν σήμερα, δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων

Ισημερινός: παιδιά νεκρά από ανατροπή σκάφους με τουρίστες (εικόνες)

“Market pass”: Η πλατφόρμα, οι αιτήσεις και οι δικαιούχοι (παραδείγματα)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ