Κοινωνία

04 Ιουλίου 2023 19:19 Τελευταία ενημέρωση : 04 Ιουλίου 2023 19:48

Αττική: Nοίκιαζε αυτοκίνητα από εταιρίες και τα έδινε σε διακινητές μεταναστών

Διάβασέ μου το...

Ποιος ήταν ο τρόπος δράσης της 31χρονης.

Αττική: Nοίκιαζε αυτοκίνητα από εταιρίες και τα έδινε σε διακινητές μεταναστών
-

(εικόνα αρχείου)

Για συνέργεια σε παράνομη προώθηση υπηκόων τρίτων χωρών στην ελληνική επικράτεια κατά συρροή, από την οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο και για διάθεση προϊόντων εγκλήματος, κατηγορείται μια 31χρονη ελληνικής υπηκοότητας, η οποία συνελήφθη, πρωινές ώρες σήμερα (4-7-2023) στην περιοχή του Ζωγράφου, από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Συνελήφθη, πρωινές ώρες σήμερα (4-7-2023) στην περιοχή του Ζωγράφου, από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 31χρονη ημεδαπή σε βάρος της οποίας εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για συνέργεια σε παράνομη προώθηση υπηκόων τρίτων χωρών στην ελληνική επικράτεια κατά συρροή, από την οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο και για διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα, η συλληφθείσα μίσθωνε αυτοκίνητα από εταιρείες ενοικιάσεως οχημάτων και τα παρέδιδε σε συνεργούς της, οι οποίοι μετέβαιναν στα ελληνοτουρκικά σύνορα και παραλάμβαναν υπηκόους τρίτων χωρών προκειμένου να τους μεταφέρουν στο εσωτερικό της χώρας έναντι αμοιβής.

Κατά τη μεταφορά των μεταναστών με τα εν λόγω οχήματα ακολουθούσαν δρομολόγια από περιφερειακούς δρόμους προκειμένου να μειώσουν την πιθανότητα να γίνουν αντιληπτοί.

Σε περίπτωση που έρχονταν αντιμέτωποι με αστυνομικές δυνάμεις, ανέπτυσσαν ταχύτητα, οδηγώντας επικίνδυνα και εξέθεταν σε κίνδυνο τους μετανάστες.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ειδήσεις σήμερα:

Ίος - Νεκροί Ιρλανδοί έφηβοι: Απαντήσεις για την τραγωδία από τον ιατροδικαστή

Φωτιά στην Ψάθα - Στη μάχη εναέρια μέσα

Λευκωσία - Γεραπετρίτης: Το Κυπριακό κορυφαία εθνική προτεραιότητά μας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ