Καιρός

27 Φεβρουαρίου 2023 07:09

Καιρός: Καθαρά Δευτέρα με βροχές, νοτιάδες και σκόνη

Διάβασέ μου το...

Που αναμένονται μεμονωμένες καταιγίδες. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι για το πέταγμα του χαρταετού. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για την Καθαρά Δευτέρα, στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες έως τις πρωινές ώρες και βαθμιαία βελτίωση. Τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην Θράκη. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν την μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 4 με 6 και στο Αιγαίο έως 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βορειοδυτικά, όπου θα φθάσει τους 14 με 15 βαθμούς, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει τους 18 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά περιόδους πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί, 5 με 6 μποφόρ, με εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά περιόδους πιο πυκνές. Θα πνέουν άνεμοι νοτιοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά περιόδους πιο πυκνές. Θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί άνεμοι, 4 έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στην Θράκη, όπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι νοτίων διευθύνσεων, 4 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά 6 με 8 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα. Ο υδράργυρος θα δείξει από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Μέχρι τις πρωινές ώρες τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες σε βόρειο Ιόνιο, Ήπειρο και δυτική Στερεά και βαθμιαία βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά περιόδους πιο πυκνές. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι-νοτιοανατολικοί, 4 με 6 μποφόρ και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά περιόδους πιο πυκνές. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι-νοτιοανατολικοί, 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά περιόδους πιο πυκνές. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι-νοτιοανατολικοί, 6 με 7 μποφόρ και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Τρίτη

Στην Μακεδονία, στην Θράκη και στην Θεσσαλία προβλέπονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές γενικά μικρής έντασης, βαθμιαία όμως από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι μετεωρολογικές συνθήκες θα είναι ευνοϊκές για τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν στα κεντρικά και βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν άνεμοι νοτιοανατολικοί, 4 με 6 και στο νότιο Αιγαίο τοπικά 7 με 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει στα βόρεια τους 15 με 17 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 17 με 18 και στα νότια τοπικά έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Καθαρά Δευτέρα: Σημεία για δωρεάν rapid test

Σεισμός στην Τουρκία: Σοκάρει ο τελευταίος απολογισμός των θυμάτων

Καθαρά Δευτέρα: Πώς θα λειτουργήσουν Βαρβάκειος και Ρέντη




ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ