Κοινωνία

26 Ιουνίου 2019 17:44 Τελευταία ενημέρωση : 26 Ιουνίου 2019 22:45

Συμμορία αλλοδαπών πουλούσε ναρκωτικά έξω από σχολείο (εικόνα)

Διάβασέ μου το...

Στα χέρια της ΕΛΑΣ έπεσε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά έξω από σχολείο στο κέντρο της Αθήνας. Πως δρούσαν τα μέλη της σπείρας.

Συμμορία αλλοδαπών πουλούσε ναρκωτικά έξω από σχολείο (εικόνα)

Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διακινούσαν συστηματικά, ναρκωτικές ουσίες γύρω από σχολείο στην περιοχή της Κυψέλης. 

Ειδικότερα, το Τ.Α. Αγίου Παντελεήμονα στο πλαίσιο διερεύνησης σχετικών καταγγελιών και πληροφοριών και μετά από πολυήμερη έρευνα, κατόρθωσε να αποκαλύψει τη δράση εγκληματικής ομάδας και να ταυτοποιήσει τα μέλη της, που δραστηριοποιούντο συστηματικά στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών περιμετρικά του σχολείου στην Κυψέλη.

Το πρωί της Τρίτης, πραγματοποιήθηκε ευρεία αστυνομική επιχείρηση του Τ.Α. Αγίου Παντελεήμονα, με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και της Ο.Π.Κ.Ε., κατά τη διάρκεια της οποίας διενεργήθηκαν οκτώ κατ' οίκον έρευνες, δυο έρευνες σε καταστήματα και σε οδούς περιμετρικά του σχολείου, όπου εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν ένδεκα αλλοδαποί μέλη της οργάνωσης. Ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται επτά επιπλέον αλλοδαποί, μέλη της σπείρας, ενώ έτερο μέλος είναι ήδη έγκλειστος σε σωφρονιστικό κατάστημα. 

Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 29 συσκευασίες περιέχουσες κάνναβη, συνολικού βάρους 112 γραμμαρίων. Σημειώνεται ότι προ ημερών στο ίδιο σημείο, ένας εκ των συλληφθέντων, σε σήμα αστυνομικών για να τον ελέγξουν, είχε πετάξει στο έδαφος σακούλα που περιείχε κάνναβη συνολικού βάρους 512 γραμμαρίων και είχε διαφύγει προς άγνωστη κατεύθυνση.

Συνολικά κατασχέθηκαν:

  • Ποσότητα κάνναβης βάρους -624- γραμμαρίων
  • το χρηματικό ποσό των -2.490- ευρώ
  • -20- κινητά τηλέφωνα 

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα μέλη της οργάνωσης είχαν διακριτούς ρόλους, με αρχηγό 53χρονο αλλοδαπό, πέντε εκ των μελών να έχουν το ρόλο του ταμία στο σημείο που λάμβανε χώρα η διακίνηση, ενώ τα υπόλοιπα μέλη εναλλάσσονταν στο ρόλο του διακινητή και του τσιλιαδόρου, έχοντας όλοι ως καταφύγιο κατάστημα στην ίδια περιοχή. 

Τα μέλη της σπείρας απέφευγαν να έχουν στην κατοχή τους τις συσκευασίες  με τα ναρκωτικά, τις οποίες απέκρυπταν σε φρεάτια, καφάο και σταθμευμένα αυτοκίνητα και τις εξήγαγαν, για να τις διαθέσουν  στους "πελάτες", μόνο μετά την προπληρωμή τους. 

Σημειώνεται ότι τα μέλη της σπείρας έχουν συλληφθεί και κατά το παρελθόν για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ