Κόσμος

14 Μαρτίου 2022 09:05 Τελευταία ενημέρωση : 14 Μαρτίου 2022 14:49

Ουκρανία – Κίεβο: φονικός βομβαρδισμός σπιτιών (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Το πολυώροφο κτήριο χτυπήθηκε λίγη ώρα πριν από την έναρξη του νέου γύρου διαπραγματεύσεων ανάμεσε στις ομάδες της Ουκρανίας και της Ρωσίας.

Ουκρανία – Κίεβο: φονικός βομβαρδισμός σπιτιών (βίντεο)
-

Φονικό ήταν το πλήγμα με οβίδα σε πολυώροφο κτήριο κατοικιών στο Κίεβο, σήμερα το πρωί, όπως μετέδωσε η κρατική ουκρανική τηλεόραση.

Σύμφωνα με τον σύμβουλο του υπουργείου Εσωτερικών Αντόν Γκερασένκο, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και τρεις διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.

Σε ακόμη 9 ενοίκους του εννιαώροφου κτηρίου, παρασχέθηκαν επί τόπου οι πρώτες βοήθειες.

Τα συνεργεία διάσωσης που έσπευσαν στην περιοχή διέσωσαν 15 άτομα και εκκένωσαν το κτήριο από συνολικά 63 ενοίκους, σύμφωνα με τις ουκρανικές αναφορές.

Το χτύπημα του κτηρίου με οβίδα, στην περιοχή Ομπολόν της ουκρανικής πρωτεύουσας, έγινε γύρω στις 5 τα ξημερώματα, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους.

Επίσης, όπως ανακοίνωσαν οι Αρχές της πρωτεύουσας της Ουκρανίας, βομβαρδίστηκε από ρωσικές δυνάμεις το εργοστάσιο κατασκευής των αεροσκαφών Antonov, στο Κίεβο.


Εν μέσω όλων αυτών, ο νέος γύρος συνομιλιών μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης, θα ξεκινήσει στις 10:30 ώρα Κιέβου (και Ελλάδας), δήλωσε σήμερα το πρωί ο Αντόν Γκερασένκο σύμβουλος του Ουκρανού υπουργού Εσωτερικών. 


Ειδήσεις σήμερα:

Πόλεμος στην Ουκρανία - Ρωσία: συλλήψεις εκατοντάδων διαδηλωτών (εικόνες)

Πέθανε ο Γουίλιαμ Χαρτ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ