Υγεία - Περιβάλλον

24 Ιουνίου 2020 18:05

Κορονοϊός: 8 νέα κρούσματα στην Ελλάδα

Διάβασέ μου το...

Η πορεία της πανδημίας στην χώρα. Πόσοι ασθενείς είναι διασωληνωμένοι. Πόσοι έχουν βγει "νικητές" από τις ΜΕΘ.

Κορονοϊός: 8 νέα κρούσματα στην Ελλάδα
-

Στο πλαίσιο της καθημερινής, γραπτής ενημέρωσης από τον ΕΟΔΥ, για την εξέλιξη της επιδημίας κορονοϊού στην Ελλάδα, το απόγευμα της Τετάρτης ανακοινώθηκαν 8 νέα κρούσματα του ιού στη χώρα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.310, εκ των οποίων το 55% άνδρες αφορά άνδρες. 730 (22,1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.848 (55,8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Πρέπει να σημειωθεί ότι τα 8 νέα κρούσματα καταγράφονται γεωγραφικά ως εξής: τρία στη Ροδόπη, ένα στη Μεσσηνία, ένα στην Αττική, ένα στην Αλεξανδρούπολη και δύο εισαγόμενα (Προμαχώνας).

8 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 61 ετών. Μία (12,5%) είναι γυναίκα και οι υπόλοιποι άνδρες. To 75% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 118 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Μέχρι τη στιγμή της ενημέρωσης, δεν είχε καταγραφεί θάνατος το προηγούμενο 24ωρο. Περίπου δύο ώρες αργότερα, όμως, έγινε γνωστό πως κατέληξε μία 67χρονη ασθενής με COVID-19, που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Κομοτηνής και έπασχε από υποκείμενα νοσήματα. Ως εκ τούτου, ο αριθμός των θυμάτων στη χώρα μας ανέρχεται πλέον σε 191 (130 άνδρες και 61 γυναίκες).

Ακόμη 2 κρούσματα στην Παραμυθιά

Από τους ελέγχους των δειγμάτων που ολοκληρώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης από το Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων επιβεβαιώθηκαν δύο θετικά κρούσματα από το στενό οικογενειακό περιβάλλον ατόμων οικογένειας που ήδη έχουν διαπιστωθεί τις προηγούμενες ημέρες ότι έχουν νοσήσει  από τον κορονοϊό στην Παραμυθιά.

Σήμερα από το Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ελέγχθηκαν συνολικά 139 κρούσματα, εκ των οποίων τα 137 ήταν αρνητικά. Η κατανομή τους ανά νοσοκομείο έχει ως εξής:

 ΠΓΝΙ 47, Χατζηκώστα 9, Πρέβεζας 4, Λευκάδας 6, Κέρκυρας 13, Άρτας 17, ΚΟΜΥ 34, Φιλιατών 9.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ