Καιρός

28 Μαΐου 2021 06:02

Καιρός: βροχές και καταιγίδες στη μισή χώρα και ηλιοφάνεια στην υπόλοιπη την Παρασκευή

Διάβασέ μου το...

Με δυο διαφορετικά πρόσωπα θα κυλήσει ο καιρός την Παρασκευή. Που θα είναι έντονα τα καιρικά φαινόμενα. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Δείτε αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Με δυο διαφορετικά πρόσωπα θα κυλήσει ο καιρός στη χώρα μας. Για σήμερα Παρασκευή, αναμένονται βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες τις πρώτες πρωινές και εκ νέου από τις προμεσημβρινές ώρες στη βόρεια Ελλάδα με εξασθένηση από αργά το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα δυτικά και νότια τοπικά 6 και από το απόγευμα στο Ιόνιο πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις πρώτες πρωινές ώρες οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Από τις προμεσημβρινές ώρες, οι νεφώσεις θα αυξηθούν εκ νέου και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Ο καιρός από το απόγευμα θα παρουσιάσει βελτίωση. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 μποφόρ. Από το μεσημέρι βορειοδυτικοί 4 και το απόγευμα 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη  Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες μέχρι τις πρωινές ώρες με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες στη Μακεδονία. Από τις προμεσημβρινές ώρες θα εκδηλωθούν εκ νέου βροχές και κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες στα ανατολικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Βελτίωση από τα δυτικά από αργά το απόγευμα. Οι άνεμοι αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι στη δυτική και κεντρική Μακεδονία βορειοδυτικοί 4 με 5 και το βράδυ τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στη Θράκη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες αραιές νεφώσεις στα νοτιοδυτικά. Οι άνεμοι, δυτικοί  βορειοδυτικοί 4 με 6 και από το απόγευμα στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά και στα παραθαλάσσια η θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια νεφώσεις τοπικά αυξημένες με σποραδικές βροχές κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Αραιές νεφώσεις από το απόγευμα στην Κρήτη. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στην Κρήτη 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με παροδικές νεφώσεις στα βόρεια. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα νότια από το μεσημέρι έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση καιρού για το Σάββατο 29 Μαΐου

Γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα Δωδεκάνησα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα ανατολικά.

Ειδήσεις σήμερα: 

Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε βαγόνια στο αμαξοστάσιο του ΟΣΕ (εικόνες)

Κορονοϊός - Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό: Αποκαλυπτήρια στην Ελλάδα

Συρία: Ο Μπασάρ αλ Άσαντ επανεξελέγη Πρόεδρος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ