Συνταγές
Συνταγή για κοτόπουλο με μουστάρδα και μέλι από τον Πέτρο Συρίγο
Διάβασέ μου το...
Ο σεφ της εκπομπής “Το Πρωινό” μοιράστηκε τα "μυστικά" που θα απογειώσουν τη γεύση.
Κοτόπουλο με θυμάρι, σάλτσα μουστάρδας εφτιαξε ο σεφ της εκπομπής "Το Πρωινό" ο Πέτρος Συρίγος!
Δες βήμα - βήμα την συνταγή που θα λατρέψεις...
Συστατικά για το κοτόπουλο με θυμάρι και μουστάρδα
- 4 μπουτάκια κοτόπουλο
- 3 κ.τ.σ αλεύρι γ.ο.χ
- 3 κ.τ.σ ελαιόλαδο
- 1 λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
- 5 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
- 1 κ.τ.γ κιτρινόριζα (Κουρκουμά)
- 2 κ.τ.σ μέλι
- 3 κ.τ.σ μουστάρδα
- Χυμό από ένα λεμόνι
- 50 ml κρασί λευκό
- 800 ml χλιαρό νερό
- 1 κύβο ζωμό κοτόπουλο
- 200 γρ γιαούρτι σακούλας
- 30 γρ φρέσκο βούτυρο
- Αλάτι και πιπέρι
- Για το ρύζι:
- 500 γρ ρύζι κίτρινο
- 1 κ.τ.σ ελαιόλαδο
- 1 κ.τ.σ βούτυρο
- 1 λευκό κρεμμύδι
- 100 γρ σταφίδα σουλτανίνα
Η συνταγή για το κοτόπουλο με θυμάρι, μουστάρδα και μέλι
- Στον πάγκο εργασίας και σε μια πιατέλα βάζουμε τα κομμένα μπούτια και τα Αλατοπιπερώνουμε καλά και τα αλευρώνουμε ελαφρώς.
- Σε μια χαμηλή φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και όταν πάρει θερμοκρασία βάζουμε τα μπούτια του κοτόπουλου (κομμένα στα δυο) και τα σοτάρουμε για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
- Όταν πάρουν χρώμα προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για αλλά 3 λεπτά.
- Στην συνεχεία προσθέτουμε το θυμάρι και σβήνουμε με το λεμόνι και το κρασί.
- Μετά ρίχνουμε το νερό με το κύβο κοτόπουλου.
- Σιγοβράζουμε το κοτόπουλο μέχρι να ψηθεί περίπου 40 λεπτά και αμέσως μετά βάζουμε τον κουρκουμά διαλυμένο σε λίγο νερό.
- Ανακατεύουμε και ψήνουμε για 5 λεπτά.
- Σε ένα μπαλάκι βάζουμε το μέλι, τη μουστάρδα και το γιαούρτι.
- Παίρνουμε λίγο ζουμί από το κοτόπουλο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός με το μείγμα γιαουρτιού ώστε να πάρει θερμοκρασία.
- Στη συνέχεια το βάζουμε όλο στην κατσαρόλα, όπως κάνουμε με το αυγολέμονο.
- Το σερβίρουμε με δυο κλωναράκια φρέσκο θυμάρι.
Για το ρύζι:
- Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 3-5 λεπτά μέχρι να γίνει διαφανές.
- Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες σταφίδες και σοτάρουμε για 2 λεπτά.
- Σβήνουμε με ½ κούπα νερό.
- Προσθέτουμε το προβρασμένο ρύζι.
- Ανακατεύουμε και όταν τραβήξει τα υγρά του είναι έτοιμο.
- Τέλος αλατοπιπερωνουμε και προσθέτουμε βούτυρο.
“Μπάλλος” - Αγνοούμενοι στο Άγιον Όρος: Και ελικόπτερο στην έρευνα
Δένδιας - Μπλίνκεν: με “βαριά” ατζέντα η πρώτη συνάντηση
Επίδομα θέρμανσης: Πριν τα Χριστούγεννα η καταβολή του μεγαλύτερου τμήματος