Κοινωνία

29 Δεκεμβρίου 2023 11:48 Τελευταία ενημέρωση : 29 Δεκεμβρίου 2023 20:13

Επαμεινώνδας Κωστέας: “ράγισαν καρδιές” στο ύστατο χαίρε του πιλότου (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Βαρύ το πένθος στην κηδεία του επισμηναγού Επαμεινώνδα Κωστέα που έχασε τη ζωή του στην Καλαμάτα.

Επαμεινώνδας Κωστέας: “ράγισαν καρδιές” στο ύστατο χαίρε του πιλότου (εικόνες)
-

Σε κλίμα συγκίνησης τελείται αυτή την ώρα η εξόδιος ακολουθία του επισμηναγού (Ι) Επαμεινώνδα Κωστέα, ο οποίος το πρωί της 27ης Δεκεμβρίου έχασε τη ζωή του όταν το εκπαιδευτικό αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε κατέπεσε βορειοδυτικά της 120 ΠΕΑ.

Ανάμεσα στην οικογένεια, τους συγγενείς, τους φίλους, και συναδέλφους του αδικοχαμένου πιλότου, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Μεγάλη Μαντίνεια έχει καταφθάσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, οι αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων και πλήθος κόσμου.

Κηδεία - Επαμεινώνδας Κωστέας - Πιλότος

Κηδεία - Επαμεινώνδας Κωστέας - Πιλότος

Κηδεία - Επαμεινώνδας Κωστέας - Πιλότος

Μάρτυρες της τραγωδίας η σύζυγος και τα δύο ανήλικα παιδιά του επισμηναγού, που παρακολουθούσαν τη μοιραία πτήση κοντά στον διάδρομο προσγείωσης. Όλοι μαζί είχαν προγραμματίσει να φύγουν αμέσως μετά από το αεροδρόμιο και να επιστρέψουν στο σπίτι τους. Μόνο που δυστυχώς η μοίρα είχε άλλα σχέδια.

Κηδεία - Επαμεινώνδας Κωστέας - Πιλότος

Κηδεία - Επαμεινώνδας Κωστέας - Πιλότος

Απονομή βαθμού στον αδικοχαμένο πιλότο

Την απονομή του βαθμού του αντιπτεράρχου στον επισμηναγό (Ι) Επαμεινώνδα Κωστέα (ΑΜ: 63824), ο οποίος απεβίωσε κατά την εκτέλεση υπηρεσίας που συνεπάγεται αυξημένο κίνδυνο, προβλέπει προεδρικό διάταγμα που θα εκδοθεί, μετά από πρόταση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια.

Τη σχετική απόφαση έλαβε το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων, κατόπιν εισήγησης του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου.

Ο επισμηναγός Επαμεινώνδας Κωστέας τραυματίσθηκε θανάσιμα κατά την πτώση του εκπαιδευτικού αεροσκάφους Τ2Ε BUCKEYE, μισό ναυτικό μίλι βορειοδυτικά του αεροδρομίου της Καλαμάτας, το πρωί της 27ης Δεκεμβρίου.

Ο Μιχάλης Κατρίνης-Κοινοβουλευτικός Εκπροσώπος ΠΑΣΟΚ-Kινήματος Αλλαγής μετά την εξόδιο ακολουθία δήλωσε: «Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας αποτελούνται από ανθρώπους, που βάζουν πάνω απ' όλα την πατρίδα και το καθήκον. Δυστυχώς, αυτό κάποιες φορές επιβεβαιώνεται με επώδυνο και τραγικό τρόπο. Η σκέψη μας είναι στην οικογένεια του ηρωικού πιλότου, την οποία η Πολιτεία οφείλει να στηρίξει έμπρακτα και ηθικά.»

Επαμεινώνδας Κωστέας - Υπουργείο Εθνικής Άμυνας - απόδοση τιμών

Πηγή: tharrosnews.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Ρέντης: το τελευταίο αντίο στον αστυνομικό και η συγκινητική διαβίβαση (βίντεο)

Πετράλωνα: Σκαρφάλωσε από το μπαλκόνι και προσπάθησε να βιάσει δύο κοπέλες (βίντεο)

Πελέ: ο “μύθος” του παγκοσμίου ποδοσφαίρου