Καιρός

18 Απριλίου 2022 06:04

Καιρός: Καταιγίδες και κρύο την Μεγάλη Δευτέρα

Διάβασέ μου το...

Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Πότε αναμένεται βελτίωση του καιρού. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-


Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες αναμένονται την Μεγάλη Δευτέρα. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά μέχρι αργά το απόγευμα στα νησιά του Ιονίου (πλην της Κέρκυρας) και στην Πελοπόννησο, μέχρι τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία, την Εύβοια, τις Σποράδες, τη Θράκη και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας. Η μεταφορά αφρικανικής σκόνης θα περιοριστεί σταδιακά στα νοτιοανατολικά.

Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί μέχρι το μεσημέρι τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Στην κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα και δεν θα ξεπεράσει τους 13 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο θα φτάσει τους 14 με 16 βαθμούς ενώ στο νότιο Αιγαίο τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κατά διαστήματα και πιθανόν τις απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 11 βαθμούς Κελσίου.
Στην Μακεδονία και την Θράκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα ως τις πρωινές ώρες τοπικά στη Θράκη θα είναι ισχυρά, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 12 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα στο Ιόνιο (εκτός της Κέρκυρας) και στη δυτική Πελοπόννησο έως αργά το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στην Ήπειρο θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα έως το απόγευμα στην ανατολική Πελοπόννησο και μέχρι νωρίς το πρωί στη Θεσσαλία και τις Σποράδες θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν από τις προμεσημβρινές ώρες τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στην Κρήτη δυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στις Κυκλάδες βόρειοι βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, στα βόρεια αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα έως το πρωί θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Στα νότια θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι και στα νότια δυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα νότια από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια από 08 έως 15 βαθμούς.

Στην Εύβοια προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα μέχρι τις πρωινές ώρες και θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Για την Μεγάλη Τρίτη 19/04 σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα νότια πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά. Βαθμιαία τα φαινόμενα α εξασθενήσουν και τις βραδινές ώρες θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ, από το απόγευμα στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει τους 14 με 16 και στα νότια τους 18 βαθμούς Κελσίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ