Οικονομία

23 Ιανουαρίου 2024 14:03 Τελευταία ενημέρωση : 23 Ιανουαρίου 2024 19:54

Κατώτατος μισθός: Επίσπευση της νέας αύξησης

Διάβασέ μου το...

Ποιο είναι το ακρβές χρονοδιάγραμμα που έθεσε το Υπουργείο Εργασίας, για να "προλάβει" τους εργαζόμενους της τουριστικής σεζόν.

Κατώτατος μισθός: Επίσπευση της νέας αύξησης
-

Επιταχύνει κατά έναν μήνα τις αναγγελθείσες αυξήσεις έως 6,5% στον κατώτατο μισθό η κυβέρνηση, με στόχο να συμπεριλάβουν και τους εποχιακά απασχολούμενους στη νέα τουριστική περίοδο, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου.

Με βάση το νέο χρονοδιάγραμμα που έχει δώσει η κ. Μιχαηλίδου, έως τα μέσα Φεβρουαρίου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η διαβούλευση με τους επιστημονικούς φορείς και τους κοινωνικούς εταίρους, ώστε τέλος του μήνα να κατατεθεί η νομοθετική ρύθμιση με τις αυξήσεις του κατώτατου μισθού στη Βουλή.

H υπουργός Εργασίας σε δηλώσεις της ξεκαθάρισε ότι η κατάθεση της τροπολογίας θα γίνει εντός του επόμενου μήνα και ότι «ένας από τους κύριους λόγους που μας αφορά κιόλας ιδιαίτερα, είναι η ανάγκη η νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό να μπορέσει να συνυπολογιστεί στην τουριστική περίοδο, που ένα πολύ μεγάλο κομμάτι των συμπολιτών μας απασχολείται σε αυτήν».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση της υπουργού θα είναι συνθετική στον «καμβά» των προτάσεων που θα υποβάλουν οι επιστημονικοί φορείς των κοινωνικών εταίρων. Έτσι, η κ. Μιχαηλίδου αναμένεται να κινηθεί σε ένα πεδίο αυξήσεων μεταξύ 5,5% και 6,5%, ώστε ο μεικτός κατώτατος να φτάσει τα 820-830 ευρώ (από 780).

Ειδήσεις σήμερα:

Μεσσηνία - Τροχαίο: Σκοτώθηκαν 15χρονη και 23χρονος, τραυματίας ο οδηγός

Έγκλημα στην Χαλκίδα - Τάρτης: Η κακοποίηση από τον σύζυγο “όπλισε” το χέρι της 39χρονης (βίντεο)

ΟΑΚΑ - Παναθηναϊκός: φίλαθλος πέθανε την ώρα του ντέρμπι